Hans Stacey vervangen door Vick Versteijnen bij Team de Rooy

Geplaatst door

Hans Stacey, winnaar van de 2007 editie van 'Le Dakar' gaat op het laatste moment toch niet naar de 2022 editie van deze rally. Stacey zou uitkomen voor Team de Rooy maar wordt nu vervangen door Vick versteijnen.

Voor de rally doorlopen de deelnemers van Team de Rooy een intensief fitness programma, waarbij doktoren en fysio therapeuten een vinger aan de pols houden. Bij Hans Stacey (63) bleek bij de laatste medische testen achteruit te gaan in conditie, maar ook na onderzoeken in het ziekenhuis kon de reden daarvoor niet gevonden worden. Verder onderzoek is nodig, en dat kan pas in januari, als de rally al onderweg is. Stacey heeft om die reden, in nauw overleg met het team besloten om van deelname af te zien. 

Team de Rooy betreurt deze beslissing, maar gezondheid en veiligheid moet altijd voorop staan. Gelukkig was er een alternatief, in de vorm van Vick Versteijnen. Hij zal nu de plaats van Hans Stacey innemen, samen met zijn vaste navigator Anton van Limpt. Dat laatste is vanzelfsprekend, want rallyrijden is teamwerk en daarvoor moeten coureur en navigator op elkaar ingespeeld zijn. Randy Smits, de monteur van Hans gaat mee als derde man. Vick heeft helaas nog niet kunnen testen met de Iveco Powerstar waardoor zijn rol ondersteunend voor het team wordt.

Vick Versteijnen reed al eerder voor Team de Rooy tijdens de Dakar 2019 en heeft daardoor al wel de nodige ervaring met het team en het materiaal. Naast Vick Versteijnen treden Janus van Kasteren, Mitchel van den Brink en Martin van den Brink aan als coureur voor Team de Rooy. De laatste vervangt de in augustus veel te jong overleden Ton van Genugten. BIGtruck zal de rally die op nieuwjaarsdag begint in Saoudi Arabië op de voet volgen.

Foto: Rallymaniacs, Team de Rooy