Dakar: Pascal de Baar in Buggyra Tatra

Nieuws
28-12-2023 | Door Iep van der Meer

Pascal de Baar rijdt de komende Dakar voor het Buggyra team in een Tatra. De Tsjech Martin Soltys kampt met een blessure waardoor het stoeltje vrij kwam voor Pascal.

Pascal de Baar zou aanvankelijk met navigator Giso Verschoor in de MAN van Boucou deelnemen aan de rally in de rol van snelle assistentie. Die rol is nu overgenomen door Egbert Wingens, die dit jaar niet mee zou doen met zijn DDW Rallyteam. Zijn partner Marije van Ettekoven zit dit jaar bij Anja van Loon in de Iveco. Door de stoelendans rijdt Egbert nu voor Boucou als snelle assistentie.

Voor Pascal de Baar betekent zijn deelname in de snelle Tatra dat hij ook echt mee kan doen met de toppers in het wedstrijdveld. Hij wordt bijgestaan door navigator Giso Verschoor in de Tatra. Gerard Verschoor zorgt voor de navigatie in de MAN naast Egbert Wingens. De Baar reed eerder voor het niet meer bestaande Riwald Rally Team. Dat team gaat verder als het Jongbloed Rallyteam met de Renault Hybride truck met achter het stuur Gert Huzink.

De Dakar rally wordt gereden van 5 tot 19 januari in Saoudi Arabiƫ.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-01-2017
fotobuggyra.jpg

Tsjechen succesvol bij eerste Dakar-etappe

In de eerste korte etappe was weinig te winnen, maar veel te verliezen. De etappe werd gewonnen door Kolomy…
Nieuws
04-01-2017
Martin-etappe2-Dakar2017.jpg

Eerste etappewinst voor Van den Brink

Na jaren lang bloed zweet en tranen heeft Matin van den Brink gisteren eindelijk daad bij het woord gevoegd en zijn…
Nieuws
05-01-2017
fotoRedBull.jpg

Kamaz winnaar zware etappe

De derde etappe was in twee stukken gehakt, maar daarom niet minder zwaar. Dit keer geen Nederlanders op het podium, maar een…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coƶperatief U.A.