Nieuws
28-11-2022 | Door Iep van der Meer

De Nederlandse Dakar teams zijn inmiddels onderweg en aangekomen voor de technische controle in Marseille. Afgelopen week waren er verschillende presentaties van de teams voor het thuisfront, waarna de deelnemers richting Frankrijk vertrokken. Na de technische check zullen de voertuigen ingescheept worden voor de reis naar Saoudi Arabië.

Er is dit jaar veel veranderd bij de teams. Zo rijden er bij Team De Rooy trucks in allerlei kleuren, onder meer van Versteijnen en Boss Machinery. Martin en Mitchel van den Brink rijden niet meer voor Mammoet Rallysport maar in de Eurol kleuren. Nieuw is dat ook het team van De Groot met een Iveco Powerstar aan de start staat, net als het Firemen Dakar Team. De kans dat zo'n stoere Powerstar op het podium komt is dan ook levensgroot. Van de Russen is namelijk niks te vrezen dit jaar, want die zijn gediskwalificeerd vanwege de oorlog in de Oekraïne. 

Op de foto's zie je ook de klassieke trucks van De Rooy onderweg naar de rally. De tweekoppige DAF reed vorig jaar ook al mee in de 'clasic' versie van de Dakar, dit jaar gaat ook de beroemde neus waarmee Jan de Rooy ooit won mee. De rally gaat van start op oudejaarsdag in Saoudi Arabië. Hou BIGtruck in de gaten voor updates uit de rally!