De Groot Sport met Iveco's naar Dakar

Nieuws
23-06-2022 | Door Iep van der Meer

Het team van De Groot Sport stapt over op Iveco rallytrucks voor de komende Dakar Rally. Afgelopen Dakar reden Ben en William de Groot de Dakar uit met twee DAF trucks op een respectievelijk 18e en 23e plaats. Dat ging zeker niet zonder slag of stoot, met behoorlijk wat technische problemen en beide trucks op hun kant.

Voor Ben was het zijn eerste Dakar, William heeft vijf Dakars op zijn naam staan waarvan hij er vier wist te finishen. Beiden zijn echter nog lang niet klaar met de Dakar, reden dus om door te pakken en te investeren in nieuw materiaal. Omdat het niveau ieder jaar hoger komt te liggen, en de rest van het veld ook zeker niet stil zit, kiest het team voor twee nieuwe trucks die op dit moment in Son in aanbouw zijn bij Team De Rooy.

Euro 6 rallytrucks

Ben de Groot: “We hebben de beslissing genomen om twee nieuwe Euro 6 trucks aan te schaffen. We runnen een bedrijf dat duurzaam werkt en we vinden het belangrijk voor onze sector in groenten en fruit daar ook met de racetrucks een stap in te maken. De trucks zijn in naar verwachting in september of oktober klaar, heel veel tijd om te testen zal er dan voor ons niet meer zijn.’’ William: “We kijken er naar uit. Deze trucks zijn sneller en comfortabeler, met de zitpositie achter de vooras. De route is veelbelovend, we gaan door met ons eigen team en met deze trucks gaan we weer een niveau omhoog.’’

De Rooy bouwt de trucks

De nieuwe rallytrucks worden gebouwd door Team de Rooy. De Iveco Powerstar, of zo je wilt Strator trucks van De Rooy hebben al heel wat successen achter hun naam en het team bouwt steeds vaker rallytrucks voor andere teams. Door de verwachte boycot van het Kamaz Master team in de 2023 editie van de Dakar Rally wordt er in de top 10 een overmacht van Iveco trucks verwacht. Die boycot is overigens nog niet officieel aangekondigd maar de Franse organisator ASO kan bijna niet anders door de crisis in Oekraïne. Lees hier meer!