De Jong zet Renault T in op speciaal transport

Nieuws
10-07-2024 | Door Maarten van der Westen

Voor het eerst maakt een Renault deel uit van de vloot van De Jong Transport uit het Friese Workum. Na een test met de Renault T besloot het bedrijf de Fransoos aan te schaffen.

“Wij staan altijd open voor nieuwe dingen”, zegt Hille de Jong, samen met zijn broer eigenaar van het bedrijf. “Toen we de mogelijkheid kregen om te testen met een Renault Trucks T High hebben we dat gedaan. We hebben een dag kunnen demo-rijden en toen kregen we een goede indruk van de truck. Qua zicht, zitcomfort en rij-eigenschappen is dit een prima voertuig. Dat horen we ook terug van de chauffeur die er nu mee rijdt: hij vindt het een prachtige truck en is er heel tevreden mee, ook over de ruimte in de T High-cabine. Dat is voor ons een belangrijke graadmeter: wij vinden het belangrijk dat chauffeurs zich lekker voelen in de trucks waar zij mee werken.”

De Jong zet de Renault T in voor het zwaartransport. “Alles wat te hoog, te breed of te lang is kunnen wij vervoeren”, zegt De Jong. “Dat varieert van landbouw- en graafmachines tot RVS-tanks en chalets. Al doen we niet alleen maar buitenmaatse goederen. Met onze autolaadkranen tillen we ook dakkappellen of HSB-elementen op hun plek.” De Renault is de enige auto in de vloot die voorzien is van een PTO. Hierdoor kan hij ook aan een kipper-oplegger of walking floot gekoppeld worden.

LVS Trucks uit Leeuwarden leverde de vrachtwagen aan De Jong Transport. De Renault is voorzien van een gestuurde voorloopas en Optibrake+. Daarnaast zijn een lichtbak, zwaailampen, luchthoorns, flitsers en spatlappen niet vergeten. Op de zijkant van de cabine staat de tekst ‘It giet oan’. “Al onze trucks hebben een unieke tekst”, vertelt Hille de Jong. “Voor deze truck vonden we ‘It giet oan’ toepasselijk om op een ludieke manier te onderstrepen dat we voor een nieuw merk in onze vloot kiezen.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
28-01-2016
Lang6-1400.jpg

De langste vleugel op transport

Op een parkeerplaats aan de A7 bij Hoorn stond vandaag dit transport te wachten. Met een lengte van 75 meter is het de…
Nieuws
01-12-2020
IEP_2285-1400.jpg

Renault T High 520 in het speciaal transport

Een Renault T High 520 in het speciaal transport, dat zie je niet vaak. De voorloopas trekker met zijn frisse…
Nieuws
10-03-2017
Vlist1.jpg

Extra lage combi's voor Van der Vlist Twente

Hoe lager hoe beter, dat geldt voor het vervoer van allerlei machines. Van der Vlist Twente BV zocht dan ook…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.