De Rooy blij met route Dakar 2017

Nieuws
11-05-2016 | Door Alex Miedema

Gisteravond werd in Loon op Zand een presentatie gehouden voor de Nederlandse Dakar-deelnemers. Na een korte terugblik op 2016 werden de plannen voor 2017 uit de doeken gedaan. Onze Dakar-verslaggever Alex Miedema was er bij. 

Belangrijkste wijziging in de route is de komst van een nieuw land. Paraguay wordt het 29e land in de historie van Le Dakar wat wordt aangedaan. In de hoofdstad Asunción zal de 'scrutineering' (keuring van papieren en voertuigen), de podiumceremonie en de start van de rally zijn. Vrij rap daarna duikt de route Argentinië in, inmiddels een vaste waarde in de rally. De route buigt dan naar het noorden, waar in Bolivia ook enkele duinen in de route opgenomen zijn. In de Boliviaanse hoofdstad La Paz, de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld, is de rustdag. Na de rustdag gaat de rally door bekender terrein zuidwaarts, richting de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, waar de finish is. Dakar 2017 zal dus de boeken ingaan als 'de rally van de hoofdsteden'. Belangrijk voor de deelnemers is ook dat er veel minder verbindingsroutes zullen zijn, bovendien is er een monster-etappe met meer dan 700 kilometer special stage gepland. 

Naast de presentatie werden er ook drie deelnemers op het podium geïnterviewd. Voor ons is het gesprek met Gerard de Rooy uiteraard het meest interessant. De Rooy gaf aan blij te zijn met de nieuwe route en er in 2017 zeker bij te zijn. Er zullen geen grote wijzigingen aan de trucks plaats vinden, wat er wel gaat gebeuren zal zich er vooral op richten de Iveco's nog betrouwbaarder te maken, niet zo zeer om ze sneller te maken. Hij vond het te vroeg om iets te kunnen zeggen over de samenstelling van het team. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-01-2017
fotobuggyra.jpg

Tsjechen succesvol bij eerste Dakar-etappe

In de eerste korte etappe was weinig te winnen, maar veel te verliezen. De etappe werd gewonnen door Kolomy…
Nieuws
04-01-2017
Martin-etappe2-Dakar2017.jpg

Eerste etappewinst voor Van den Brink

Na jaren lang bloed zweet en tranen heeft Matin van den Brink gisteren eindelijk daad bij het woord gevoegd en zijn…
Nieuws
05-01-2017
fotoRedBull.jpg

Kamaz winnaar zware etappe

De derde etappe was in twee stukken gehakt, maar daarom niet minder zwaar. Dit keer geen Nederlanders op het podium, maar een…