De Scania T143 van Beekman Transport

Nieuws
13-12-2022 | Door Iep van der Meer

Beekman Transport uit Apeldoorn kocht een paar jaar geleden een Scania T143 van Cor Bok uit Roden. Na een complete restauratie van de truck zag hij nu voor het eerst het daglicht in de Beekman kleuren en daarmee staat er een plaat van een truck!

De Scania T143 is een ‘Streamline’ uitvoering, met die dikkere bumpers, de afwijkende grille en het hogere dak dan de eerste T143 modellen. De truck kwam af fabriek als 6x2 sleepas trekker, maar werd later omgebouwd tot bakwagen, zoals je ziet op de foto van Alex Miedema bij dit bericht. Zo reed Bok Transport er jaren mee. Nu is de wielbasis weer terug gebracht naar de originele afmetingen en is het weer een trekker. En wat voor één!

Mooiste Scania Torpedo model ooit

Bij Beekman Transport Logistics & Warehousing werd de auto compleet aangepakt en het resultaat mag er zijn. Puristen zullen wat vinden van de R- serie zijfenders, spatborden en achterlichten, maar het complete plaatje is wel heel erg fraai. Wij denken dan ook dat de meesten het wel met ons eens zijn dat dit het mooiste Scania torpedo model ooit is.