Den Hartogh neemt H&S Group over

Nieuws
18-03-2024 | Door Iep van der Meer

En alweer een grote overname. Deze keer wordt H&S Group overgenomen door het Koninklijke Den Hartogh. Ubbo Hempenius (de H van H&S) tekende de overeenkomst samen met Pieter den Hartogh voor de overname, waarbij laatstgenoemde alle aandelen van de H&S Group overneemt.

H&S wordt de vijfde business unit van Den Hartogh, naast de business units Liquid, Gas, Global en Dry Bulk. De overname omvat alle bedrijfsonderdelen en joint ventures van H&S Group, met uitzondering van het bedrijfsonderdeel Cleaning & Filling in Barneveld (NL). Door zijn dienstenaanbod uit te breiden, versterkt Den Hartogh zijn wereldwijde marktpositie als toonaangevende logistieke dienstverlener. De transactie is onderhevig aan goedkeuring door de regelgevende instanties.

Ubbo Hempenius: “De overname van H&S Group door Den Hartogh is een uitstekende gelegenheid om onze krachten te bundelen en volledig te benutten, onze slimme logistieke oplossingen uit te breiden en ons bereik verder te vergroten. Ik ben ervan overtuigd, net als onze CEO Stefan Heintjes en onze Raad van Advies, dat dit de juiste stap voorwaarts is voor H&S. Het verzekert de continuïteit en onafhankelijkheid van ons bedrijf. We creëren een duurzame toekomst voor onze teams, die samenwerken om nieuwe standaarden te zetten in de wereld van logistiek. Bovenal zorgt het ervoor dat onze klanten optimaal profiteren van een uniek en uitgebreid wereldwijd servicepakket.”

Pieter den Hartogh: “De uitbreiding is een strategische keuze en bovendien ben ik ongelooflijk trots om dit te kunnen doen in samenwerking met H&S, een familiebedrijf met zoveel raakvlakken op het gebied van geschiedenis, waarden en ambitie. We voegen niet alleen onze activiteiten samen; we combineren onze verhalen, onze dromen en onze mensen. Het H&S team, met hun expertise, enorme kennis, ervaring en ambitie, is een waardevolle en welkome aanvulling op de Den Hartogh familie.”

De twee internationaal opererende Nederlandse familiebedrijven zijn beide toonaangevende logistieke dienstverleners met een rijke historie. Ze hebben veiligheid hoog in het vaandel staan en delen waarden als transparantie, persoonlijke ontwikkeling en respect. De geschiedenis tussen de twee bedrijven gaat ver terug; er lopen al samenwerkingsprojecten sinds 2001.

H&S werd in 1946 opgericht door Hylke Hempenius in Sneek. Later kwam zijn zakenpartner Herman Stommel in de zaak, waardoor de letters H&S verklaard zijn. Na een tijdje overgenomen te zijn geweest door P&O kocht Ubbo Hempenius het bedrijf terug in 1997. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-11-2016
HZ_Logistics.jpg

HZ Logistics neemt meerderheidbelang in Mooy Beheer

Koelvervoerder H.Z. Logistics B.V. uit De Lier neemt per direct een meerderheidsbelang in branchegenoot…
Nieuws
24-11-2016
tab-noorwegen.jpg

Van Duijn neemt Tanke Transport over

Op 1 januari 2017 is Van Duijn de nieuwe eigenaar van Tanke Transport uit Poeldijk. ''Dit past in de strategie van…
Nieuws
18-01-2017
Vanderlee3.jpg

Van der Lee overgenomen door Vervaeke

Transportbedrijf Vervaeke, naar eigen zeggen Belgische marktleider in tanktransport binnen de chemische-en petroleumsector,…