Derde Renault T voor STR

Nieuws
31-05-2017 | Door Iep van der Meer

STR Internationaal Expediteurs uit Schijndel heeft met een nieuwe Renault High T 6x2 bakwagen al de derde Renault uit de T- generatie in bedrijf genomen.

Het bedrijf deed al geruime tijd ervaring op met twee Renault T trekkers en de ervaringen waren dermate goed dat nu besloten is tot de aanschaf van een bakwagen. STR is gespecialiseerd in het transport van stukgoed, ADR- en geconditioneerd vervoer in heel Europa, met de nadruk op Zwitserland. Na vijftien jaar uitsluitend met externe transporteurs gewerkt te hebben, zet het bedrijf sinds 2015 weer eigen trucks in voor de vaste, dagelijkse routes naar alle postcodegebieden in Zwitserland. 

“De Renault Trucks T-Drive was daarvoor een mooie eerste stap”, vertelt directeur Wilbert Giezen. “Het is een all-in concept, inclusief reparatie, onderhoud en verzekering, waardoor we nagenoeg geen risico lopen. Daarnaast laten de Renault-trucks een gunstig brandstofverbruik zien en zijn de chauffeurs tevreden over het rij- en slaapcomfort. Vandaar dat we ook voor de nieuwe bakwagen op Renault Trucks zijn uitgekomen.” 

De nieuwe Renault Trucks 6x2-bakwagen heeft een liftbare sleepas en Euro 6-motor met 480 pk vermogen. “Daar komen we op de lange afstanden en in de bergen goed mee uit, ook in combinatie met een aanhanger”, verklaart Giezen. Om het brandstofverbruik te monitoren, gebruikt STR Optifleet, de beheertool van Renault Trucks die communicatie met de truck en realtime gegevensuitwisseling met het kantoor mogelijk maakt. 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-05-2017
Bol1.jpg

Renault T voor Bol Transport

Bol Transport uit Hoogezand heeft een nieuwe Renault T high-sleeper aangeschaft. In combinatie met een nieuwe Carnehl Cargo…
Nieuws
26-10-2015
Renault_Trucks_T_voor_Niek_Dijkstra_1_lowres.jpg

T-Serie met hoge cabine voor Niek Dijkstra

Niek Dijkstra, een containervervoerder met vestigingen in Heerenveen en Rotterdam, heeft drie Renaults uit de…
Nieuws
09-04-2019
Marcel_van_der_Spek-16_Medium_1.jpg

Renault drie-asser voor Marcel van der Spek

Marcel van der Spek Groep heeft begin dit jaar een Renault T 460 6x2 aangeschaft bij Van Dijk in Woerden. Het…