Dikke berger met Nederlandse genen

Nieuws
29-09-2023 | Door Iep van der Meer

Bergingsbedrijf Paul Grollitsch uit Oostenrijk heeft een wel heel bijzondere bergingstruck in gebruik genomen. De door Vlastuin gebouwde Scania 770 ST Torpedo is voorzien van een multifunctionele bergingsopbouw van Falkom, met achter de cabine een Fassi F2150 autolaadkraan.

Nadat de cabine door Vlastuin Truckopbouw werd verplaatst, waardoor er een torpedotruck ontstond ging de truck naar Duitsland voor de chassis aanpassingen en de extra as. Het project viel midden in de corona tijd, waardoor de heel ombouw ruim drie jaar duurde. Leveringsproblemen van met name de kraan zorgden voor veel vertraging, en de gloednieuwe bergingstruck is dus al drie jaar oud, maar het resultaat mag er zijn.

De Fassi F2150, 160 Ton/meter autolaadkraan heeft een bereik van 31 meter. Achter die kraan is een door Falkom in Tiel gemaakte bergingsopbouw geplaatst met een lepel, een kraanarm en twee zware lieren. Deze hele opbouw is afzetbaar, waardoor er een trekker ontstaat waarmee opleggers afgesleept kunnen worden.

Alles bij elkaar een beest van een bergingstruck, maar wel een hele lange. Dat lijkt ons niet altijd heel handig bij bergingswerkzaamheden, maar met zijn slimme opbouw is het wel een multifunctioneel voertuig die geschikt is voor de zwaarste klussen.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
12-02-2024
Hooikammer MAN TGL (17)-1400

Zes persoons MAN TGL voor Hooikammer Berging

Hooikammer Berging & Fleetservices heeft een nieuwe MAN TGL in gebruik genomen met zes zitplaatsen! In…
Nieuws
21-02-2023
Commer1-1400

Commer bergingstruck in Rijssen

In Rijssen spotten we dit heerlijke oude Britse truckje. Het is een Commer bergingstruck, en de auto is nog verrassend…
Nieuws
14-12-2021
Franse_bergingstruck.jpg

Franse Scania R730 bergingstruck

Het Franse bergingsbedrijf Groupe Galivel heeft een indrukwekkende Scania R730 8x4 bergingstruck op de weg gezet. De opvallend…