Dikke MAN TGX vijf-asser voor Twan Bierings

Nieuws
05-08-2022 | Door Tim de Jong

Zwaartransport-specialist Twan Bierings uit Maarheeze neemt de eerste van twee nieuwe zwaar transporttrekkers in gebruik. Het gaat om de nieuwe MAN TGX die bij Wierda van een vijfde as is voorzien.

Bierings is al even MAN-klant en kennelijk stemmen de zware trucks van dit merk tot tevredenheid. De nieuwe trekkers zijn uitgerust met de 15,2 liter D38-motor met een maximum vermogen van 471 kW (640 pk) en een koppel van 3.000 Nm. De van oorsprong 8x4/4 trekker is door Wierda voorzien van een 10-tons vijfde as, voor een hogere schoteldruk en een maximum treingewicht tot 250 ton. Ondanks de extra as, is de draaicirkel gelijk aan de standaard 8x4. De trekker is verder voorzien van een speciale zwaartransport versnellingsbak met WSK koppelomvormer, een verzwaard chassis en het bekende rek achter de cabine, mooi afgewerkt met door Wierda ontwikkelde zijfenders. De trekker is verder voorzien talrijke extra’s, waaronder standairco, laser verstralers en LED zwaailampen en flitsers in de grill, volledig lederen bekleding met blauwe stiksels, magnetron en koffieapparaat, een draadloos camerasysteem en een luchtpistool in de cabine om deze woning op wielen schoon te houden.

Twan Bierings Transport startte in 2005 met één auto en is inmiddels uitgegroeid tot een respectabele specialist in uitzonderlijk vervoer met 32 trucks en ruim 40 medewerkers. Twan Bierings staat dicht bij zijn chauffeurs, die een stem hebben in de keuze en uitvoering van de trucks.