Nieuws
01-11-2023 | Door Iep van der Meer

Reijnders BV uit Boxtel heeft drie Renault Trucks T High 520-trekkers in gebruik genomen voor het transport van koolstofhoudende kolenproducten. De voorkeur van de chauffeurs en het gunstige verbruik zijn belangrijke redenen om te kiezen voor de Renault Trucks T High. De nieuwe voertuigen zijn geleverd door Renault Trucks-dealer BAS Truck Center.

Reijnders verhandelt vanuit zijn hoofdvestiging in Boxtel en op- en overslagterrein in Schiedam producten wereldwijd. Binnen een straal van zo’n 700 kilometer in Europa voert Reijnders BV het transport uit met 20 eigen trucks en 5 tot 7 charters, waaronder nu drie Renault Trucks T High 520-trekkers. “Al zo’n 19 jaar hebben wij een Renault-truck in de vloot. We zijn begonnen met een Renault Magnum en na Renault Premiums en een Renault Trucks T hebben we nu voor het eerst gekozen voor de T High. We hebben goede ervaringen met Renault-trucks: de trucks zijn betrouwbaar en hebben weinig onderhoud nodig. Maar de belangrijkste reden om nu drie Renault Trucks T High-trekkers in gebruik te nemen, is omdat we chauffeurs hebben die graag met Renault-trucks willen rijden. De stem van de chauffeur weegt zwaar mee want we vinden het belangrijk dat chauffeurs het naar hun zin hebben.”

Fantastische truck om mee te rijden 

Rudi Klaumunzner is een van de chauffeurs van Reijnders die met een nieuwe Renault Trucks T High rijden. Net als zijn collega’s, deelt hij op social media regelmatig foto’s van zijn truck. “Ik rij al sinds 2007 met veel plezier met Renault-trucks. De truck stuurt superlicht, is stil en heeft uitstekende trekkracht. Wat ik ook handig vind, is dat je nu ook makkelijk zelf je favoriete zitpositie achter het stuur kunt instellen. De stuurkolom is in drie richtingen verstelbaar en met de voetbediening kun je zelf de hoogte, helling en hoek instellen. Ook de chauffeursstoel kun je makkelijk in je favoriete positie instellen zodat je lekker zit. Verder heb je veel ruimte in de High Sleeper Cab en heeft deze cabine een vlakke cabinevloer waardoor je makkelijk in de cabine kunt bewegen. Het is ook een hartstikke mooie truck om te zien, ik ben er heel blij mee.” 

Onder de indruk van het zuinige verbruik 

Reijnders houdt het verbruik van trucks nauwlettend in de gaten. Gert-Jan Reijnders: “We hebben twintig trucks van verschillende merken in onze vloot. Ik ben echt onder de indruk van het zuinige verbruik van de Renault Trucks T High. Het gemiddelde verbruik in ons wagenpark tijdens het rijden is 1 op 3,62. De Renault Trucks T High scoort met een verbruik van 1 op 3,86 bovengemiddeld goed. Op een jaarkilometrage van zo’n 120.000 kilometer maakt dat een substantieel verschil.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
27-09-2016
Otten1.jpg

Tien Renault Trucks T voor Otten Transport

Otten Transport heeft een serie van tien Renault Trucks T met 460 pk besteld. De helft van deze mooie order…
Nieuws
18-11-2019
78492249_1434799530000516_7357836941544390656_o.jpg

Ardie Bull heeft de mooiste Renault T van het land

Afgelopen zaterdag hield Renault Trucks de jaarlijkse Renault Trucks Ambassadeursdag. Deze keer vond…
Nieuws
06-12-2016
Brom2.jpg

Renault Trucks C- 8x4 Tridem voor Van den Brom

De nieuwe generatie van Renault Trucks zien we meestal als trekker en heel soms als bakwagen. Toch biedt…