Dronken Oost-Europese chauffeurs gesnapt in Duitsland

Nieuws
18-01-2019 | Door Tim de Jong

De Duitse politie heeft vorig weekend bij een drievoudige controle op zondagavond in totaal duizend chauffeurs in het beruchte pijpje laten blazen. De politie schrok flink van de resultaten.  

Kort voor het verstrijken van het zondags rijverbod gingen politiediensten van Rheinland-Pfalz en Baden-Württemberg de weg op voor een alcoholcontrole. Velen van ons kennen de Raststätte wel waar dat gebeurde: Bruchsal Ost en West. Niet alleen brachten de heren chauffeurs, meest Oost-Europeanen, de weekendrust door in de cabine, wat al verboden is, maar een schrikbarend aantal was te dronken om het werk weer te hervatten. Op de genoemde plek moesten 204 chauffeurs blazen, 23 man zat boven de limiet en 14 chauffeurs mochten niet vertrekken.

Bij Kaiserslautern mochten er 48 niet meteen weer aan het werk. Daarop controleerde de politie nog eens 328 chauffeurs. Daarvan hadden er 68 gedronken, en 19 man scoorde meer dan 0,5 promille, en nog eens 25 haalden 1,1 promille.  De hoogst gemeten waarde was 2,34 promille.

3,5 promille

Bij Walldorf werden 474 chauffeurs gecontroleerd. Hiervan haalden er 37 de 0,5 promille en 18 meer dan een promille. Er zat een Pool bij die 3,5 promille blies, en die maandagochtend weer wilde gaan rijden. Toen blies hij nog 1,7 promille. Een Tsjech haalde 2,9 promille. Van alle dronken chauffeurs zijn de papieren in beslag genomen. In totaal dus moesten 1006 chauffeurs blazen, 128 zaten in de gevarenzone of (veel) erger.

In een reactie pleit de Duitse politie voor alcoholsloten op alle trucks. Ze kondigde aan de controles op dezelfde wijze voort te zullen zetten.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
29-01-2019
Duitsland-parkeren_LR.jpg

Opnieuw grote alcoholcontrole in Duitsland

In Duitsland zijn afgelopen zondagavond wederom 1200 chauffeurs gecontroleerd op alcoholgebruik. De actie vond…
Nieuws
09-06-2017
MOE-trucks_LR_1.jpg

MOE-truckers doen meer ritten op België

Volgend op de rapportages van het CBS, de voorstellen van de Europese Commissie inzake het wegvervoer en de tevredenheid…
Nieuws
06-04-2018
weekendrustLR.jpg

Kom maar door met die kilometerheffing!

Gisteravond laat reed ik terug naar huis na testwerk in Asten met een nieuwe MAN. Onderweg ter hoogte van Oss stopte…