Duitse inspectie beboet Pools bedrijf opnieuw om cabotage

Nieuws
05-11-2020 | Door Tim de Jong

De Duitse inspectie BAG heeft een Pools transportbedrijf beboet met 54.800 euro. Voor de Polen betekent dat een kwart miljoen zloty. Het bedrijf had herhaaldelijk de cabotagewetten overtreden. Een en ander vloeit voort op eerder aangekondigde, intensieve controles op cabotageritten.

Het is geen geheim dat in ons deel van Europa Poolse vervoersbedrijven de cabotagemogelijkheden uitnutten en daar hebben ze groot gelijk in. Maar het wordt anders wanneer structureel in plaats van incidenteel ritten buiten Polen in derdelanden worden uitgevoerd. Omdat het bedrijf in kwestie al herhaaldelijk was beboet, viel de boete dit keer flink hoger uit. De BAG is ertoe over gegaan om ook tegen de verladers in actie te komen.

De controles maken deel uit van en campagne die de BAG al eerder aankondigde. Hierbij werd op meerdere plekken in Duitsland gecontroleerd. In de havens in het noorden, in het Ruhrgebied, en bij autofabrieken in Zuid Duitsland. Er werden hierbij in twee dagen tijd 734 trucks gecontroleerd. Hiervan waren er 139 met cabotagewerk bezig. In 46 gevallen werden de regels overtreden.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-04-2020
BAG_volgen.jpg

BAG: Ook in coronatijden handhaven op cabotageregels

Dat er in Duitsland voorlopig soepel wordt omgesprongen met de rij- en rusttijdenwet, betekent niet…
Nieuws
10-07-2020
Rondhout_1.jpg

BAG betrapt Polen op cabotage-overtredingen

In het Duitse vervoer van rondhout ontdekte de Duitse inspectie, de BAG, dat Poolse vervoerders een lijndienst…
Nieuws
12-05-2021
BAG-busje-LR.jpg

Duitse inspectie intensiveert controles op cabotage

De Duitse inspectie heeft de controles op het naleven van de cabotageregels flink opgevoerd. In het…