Duitse politie ontdekt Roemeense trailer met dubbele bodem

Nieuws
26-05-2020 | Door Tim de Jong

De Duitse politie haalde onlangs een Roemeense trailercombinatie van de weg op de A8 in de buurt van het vliegveld van Stuttgart. De trailer viel op doordat hij in zekere zin een tikje dwars over de weg reed, en niet precies achter de trekker bleef.

Bij controle ontdekte de politie een tweede laadbodem onder de normale trailervloer. Die tweede laadbodem gaf ruimte aan een reeks met elkaar doorverbonden jerrycans waar dieselolie in zat. Verder troffen de agenten een verlengslang en twee elektrische pompen, bedoeld voor het aftappen van diesel uit tanks van andere vrachtwagens. Ook het oorspronkelijke vak voor de accu’s van het trekkerchassis was opgevuld met jerrycans. De accu’s van de trekker waren verplaatst. Naast de 1200 liter diesel die de 33-jarige chauffeur mee kon nemen in de tanks, was er nu ruimte gecreëerd voor nog eens duizend liter. Chauffeur en oplegger was het niet toegestaan om met gevaarlijke stoffen te mogen rijden, aldus de Duitse politie.

Technische mankementen

Zonder verder in detail te gaan, zei de politie verregaande technische mankementen aan de trailer te hebben geconstateerd, met in beslagname als gevolg. De chauffeur moest enkele duizenden euro’s als vooruitbetaling doen, in afwachting van verdere veroordelingen en boetes, zoals het stelen van dieselolie.

Foto’s: Duitse politie

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
26-06-2020
LKW_Kontrolle_LR.jpg

Bulgaarse chauffeur geeft zichzelf aan bij Duitse politie

Een Bulgaarse chauffeur heeft zichzelf bij Neurenberg aangegeven bij de Duitse politie. Hij had…
Nieuws
10-03-2021
foutenrecord.jpg

Noorse politie geschokt na waslijst aan fouten

Kort geleden controleerde de Noorse politie een combinatie waarvan de chauffeur een politiepost voorbij…
Nieuws
28-05-2020
drugslab.jpg

Politie haalt mobiel drugslab van de weg

Afgelopen week haalde de politie op de A12 bij Arnhem een vrachtwagen van de weg die een compleet drugslab vervoerde.…