Duitsers: onze infrastructuur is slecht

Nieuws
22-05-2024 | Door Maarten van der Westen

Onze Oosterburen zijn niet erg te spreken over de infrastructuur in hun land. Maar liefst 68% van de Duitsers vindt de wegen en spoorwegen onder de maat, zo blijkt uit onderzoek.

De opdracht voor het onderzoek kwam van belangenorganisaties van de Duitse bouwindustrie. Meer dan duizend Duitsers werden ondervraagd over de toestand van de infrastructuur in hun land. De resultaten liegen er niet om: 57% van de ondervraagden vonden de toestand van de verkeersinfrastructuur slecht, terwijl 11% het zelfs als ‘zeer slecht’ beoordeelden.

Hiermee zien de Duitsers hun infrastructuur aanzienlijk minder positief dan in 2011, toen een soortgelijk onderzoek is gehouden. Toen beoordeelden slechts 36% van de ondervraagden de infrastructuur als slecht of zeer slecht. Minder dan de helft dus. De verslechtering komt zowel op het bordje van de spoorwegen als van de wegen. Duitsers klagen steen en been over treinen die niet meer op tijd komen en over eeuwigdurende wegwerkzaamheden.

Ook de digitale infrastructuur komt er niet goed vanaf. Meer dan de helft van de ondervraagden vindt internetverbindingen in Duitsland van slechte kwaliteit. Dit is interessant omdat auto’s steeds meer afhankelijk worden van een constante verbinding met het internet, oftewel connectiviteit. Niet alleen voor navigatie maar ook voor veiligheidssystemen is deze erg van belang. Slechte netwerkverbindingen zijn daarom ook voor het verkeer slecht nieuws.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-12-2018
Autobahn_with_Berlinsign.jpg

Bad Oeynhausen wordt eindelijk ontsloten

De NOS meldt dat het bekende plaatsje middenin de Duitse A2 op weg van Nederland naar Berlijn, Bad Oeynhausen,…
Nieuws
21-06-2024
Autobahnbrücke_Telschow_2020_SE (1200 x 551)

Brandbrief aan Duitse overheid over staat bruggen

Belangenorganisaties uit bouw, transport en logistiek eisen onmiddellijke actie
Nieuws
20-02-2017
800px-Merwedebrug_Sleeuwijk.jpg

Drie bruggen in A27 worden vervangen

De Merwedebrug, maar ook de Hagesteinsebrug en de Keizersveerbrug worden alle drie compleet vervangen, meldt Rijksaterstaat…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.