Duitsland: 3G controle voor chauffeurs

Nieuws
30-11-2021 | Door Iep van der Meer

Verschillende chauffeurs hebben er al mee te maken gekregen, de Duitse verplichte controle op 3G op bedrijfsterreinen. Dit is in Duitsland sinds 24 november verplicht en dit geldt dus ook als je als chauffeur ergens moet laden of lossen.

Tot 24 november gold er een ontheffing voor chauffeurs in Duitsland voor wat betreft het testbeleid, maar dat is nu opgeheven. De testverplichting is lastig te controleren en in je truck hoef je niet aan de 3G voorwaarden te voldoen. Zodra je uitstapt en bijvoorbeeld aanmeldt bij een portier, of als je een bedrijfsterrein op loopt dan moet dat wel. Het kan dus gebeuren dat je bij klanten gevraagd wordt naar je Corona App, want je moet Genezen, Gevaccineerd of recent Getest zijn op Corona.

Het zal in de praktijk niet overal zo zijn dat je gecontroleerd wordt, maar gezien de Duitse volksaard kun je er maar beter rekening mee houden dat dit wel het geval is. Daarbij heeft het Duitse bedrijfsleven nogal wat op zijn bord gekregen, want met alle nationaliteiten die in Europa rond rijden is het een behoorlijke opgave. Veel chauffeurs uit het Oosten zijn bijvoorbeeld gevaccineerd met het Russische Spoetnik vaccin, en dat is in Europa niet goedgekeurd. Daarnaast is het lang niet voor iedere chauffeur uit die landen mogelijk om een vaccinatie App of een bewijs van inenting te overleggen. Zo’n chauffeur moet officieel dan ook eerst een zelftest doen onder toezicht.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-02-2021
IMG_6724_1.jpg

Coronamoe

We zijn nu bijna een jaar onderweg met de corona crisis en we zijn coronamoe. Het draagvlak voor de maatregelen is aan het kraken en mensen worden…
Nieuws
20-04-2020
DAF-in-2018-01.jpg

Ook DAF start de productie voorzichtig weer op

Vorige week werd bekend dat Mercedes en Scania vandaag voorzichtig de productie weer opstarten. Ook DAF…
Nieuws
27-01-2021
IEP_3803_copy-1400_1.jpg

Naar België? Verklaring noodzakelijk!

De corona maatregelen maken het er niet eenvoudiger op. In Nederland moet je formulieren bij je hebben tijdens de…