Duitsland investeert in nog meer parkeerplaatsen

Nieuws
29-06-2021 | Door Tim de Jong

Het Duitse verkeersministerie wil het aantal parkeerplaatsen voor vrachtwagens verder uitbreiden. Daarmee willen de Duitsers overlast door gevaarlijk geparkeerde trucks tegen gaan. Hiervoor stelt het ministerie tot 2024 90 miljoen euro beschikbaar.

Voorwaarden zijn dat de nieuw te bouwen parkeerplaatsen zich binnen drie kilometer van een op- en afrit van een Duitse snelweg bevinden. Dat er minimaal 30 trucks geparkeerd kunnen worden, dat het terrein continu toegankelijk is en dat er fatsoenlijke toiletten en douches beschikbaar zijn. Ook moet er sprake zijn van omheining, markering op het terrein, verlichting en wegwijzers richting snelweg.

Uitbreiding

Duitsland telde in 2018 nog 51.600 parkeerplaatsen voor vrachtwagens langs de snelweg en nog eens 19.200 parkeerplaatsen bij Autohofen. Toch denkt het ministerie dat er in dat jaar nog een tekort was van 23.000 parkeerplaatsen in Duitsland. Minister Scheuer zegt dat hier wat aan gedaan moet worden. “De corona-pandemie heeft laten zien hoe afhankelijk we zijn van deugdelijk goederenvervoer over de weg. Een voorwaarde is dat chauffeurs bijtijds een deugdelijke parkeerplaats kunnen vinden en dat ze zich aan de rij- en rusttijden kunnen houden.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
18-04-2017
Duitsland-parkeren_LR.jpg

Nedersaksen bouwt meer parkeerplaatsen

De Duitse deelstaat Nedersaksen, met als hoofdstad Hannover, gaat 1800 parkeerplaatsen voor trucks bijbouwen, meest…
Nieuws
30-01-2020
Duitsland-parkeren_LR.jpg

Duitsland: Tekort van meer dan 23.000 parkeerplaatsen

In Duitsland is discussie ontstaan over de omvang van het tekort aan parkeerplaatsen voor trucks.…
Nieuws
07-06-2019
TLN_parking.jpg

Minister zet in op 2000 nieuwe parkeerplaatsen

Minister van Nieuwenhuizen van IenW vindt dat er 2.000 extra beveiligde parkeerplekken nodig zijn. Er worden…