Duitsland maakt zich op voor acties

Nieuws
07-01-2024 | Door Iep van der Meer

In Duitsland maken ze zich op voor acties van boze boeren en vrachtwagen chauffeurs. Vanaf maandag 8 december worden er meerdere actieweken georganiseerd waarbij vertraging niet is uitgesloten.

Zo verwacht de Duitse politie morgen al zo'n 1000 voertuigen in de regio Trier. Ook in steden in de buurt zullen acties gehouden worden. Verder worden er acties aangekondigd in Bremen, Hamburg, Cloppenburg en Lastrup. De politie in Bremen zegt rond de 2000 voertuigen te verwachten.

De boeren protesteren tegen het afschaffen van subsidie op dieselolie, terwijl de chauffeurs protesteren tegen de torenhoge Maut tarieven. Het is de bedoeling dat de protesterende boeren en chauffeurs optrekken naar het centrum van de macht in Duitsland, Berlijn. Dat zal vanaf de 15e gebeuren. Voor 19 januari staat er een massaal protest op stapel in de Duitse hoofdstad voor de regeringsgebouwen. Of de acties ook over de Autobahn gaan is niet bekend maar je bent gewaarschuwd.  Klik hier voor meer informatie via NDR.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-10-2023
20230810_BGL_Maut-Everst_Kampagne_Logo_Berg_Gruen-336x299

Maut Everest: Duits protest tegen verhoging Maut

Met de slogan ‘Maut Everest’ protesteren Duitse vervoerders tegen de voorgenomen verhoging van de Maut.…
Nieuws
06-11-2023
Duitse Maut

Duitse Maut: ruim 80% duurder

De verhoging van de Duitse Maut gaat definitief in per 1 december 2023. Dat is al over minder dan vier weken. Voor de meeste…
Nieuws
05-01-2024
protest_przewoznikow_niemcy

Duitse vervoerders komen in actie tegen Maut

De Duitse vervoerders komen in actie tegen de sterk gestegen Maut tarieven. Sinds 1 december jongstleden zijn…