Eelco de Vries Transport naar AB Texel

Nieuws
29-05-2023 | Door Iep van der Meer

Eelco de Vries Transport BV uit Emmeloord wordt per 1 juni overgenomen door AB Texel. Hiermee verstevigt AB Texel zijn positie in het agrarische transport.

Eelco de Vries Transport is een flexibele, regionale speler in het transport van agrarische producten. De onderneming beschikt over een gevarieerd wagenpark met onder meer onderlossers, walking floors en schuifzeiltrailers. AB Texel neemt per 1 juni het gehele wagenpark over evenals de 9 medewerkers.

AB Texel is gespecialiseerd in het transport van agrarische producten zoals aardappelen, uien, andere groenten, fruit, granen en koffiebonen. De Texelse transporteur is actief in heel West-Europa en vervoert deze producten, losgestort of als zakgoed, met onderlossers, walking floors, kippers, koelers en schuifzeiltrailers.

AB Texel is onderdeel van AB Texel Group dat naast agrarische producten ook veevoer, meel, gekoelde foodproducten en (vloeibare) zuivel vervoert. 

Eelco de Vries, directeur en eigenaar van Eelco de Vries Transport: “Ik heb deze stap gezet om de continuïteit van onze transportactiviteiten te kunnen waarborgen, zowel voor onze klanten als medewerkers. AB Texel is een solide en betrouwbare partij die actief is in dezelfde sector.“  

Jelle Visser, directeur van AB Texel: “Wij willen onze klanten zo goed mogelijk van dienst zijn en met hen meegroeien. De overname van een gespecialiseerde, regionale speler als Eelco de Vries Transport past daarbij. Wij heten de nieuwe collega’s en klanten van harte welkom.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-04-2018
Nieuwe_DAF_AB_Texel_Group-1400.jpg

26 DAF FTG Trekkers voor AB Texel

Het steeds maar groter wordende AB Texel heeft een serie nieuwe DAF trucks in bedrijf genomen. Het gaat deze keer om…
Nieuws
25-10-2020
Goorden-Wouw1.jpg

AB Texel neemt agrarisch transport Goorden Wouw over

Op 1 januari 2021 neemt AB Texel Group de transportactiviteiten van Goorden Wouw B.V. over. Met deze…
Nieuws
30-05-2023
TCR Scania

Combex neemt Transportcentrale Roosendaal over

Na de overname van Eelco de Vries Transport uit Emmeloord is er nog meer overnamenieuws vanuit AB Texel.…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.