De laatste neusjes van Mercedes do Brazil

Nieuws
13-10-2016 | Door Iep van der Meer

In Brazilië stopt na Scania en Volvo nu ook Mercedes Benz met de productie van torpedotrucks. Jarenlang bouwde Mercedes op basis van de Ecoliner cabine torpedo modellen maar daar komt nu dus een einde aan.

De trucks werden in Brazilië zelf gebouwd in de fabriek in Bernardo de Campo waar wij ooit een bezoek aan brachten. Tijdens dat bezoek mochten we ook zelf rijden met de stoere neusjes. Nou, ik kan je verzekeren dat die dingen toen al jaren achter liepen bij wat wij hier in Europa gewend zijn. Toch heeft Mercedes jarenlang de markt beheerst met die relatief goedkope trucks. Het land is vrijwel opgebouwd door de oude 'rundhauber' of 'hondekop' modelletjes en veek Brazilianen bleven het merk met de ster daarna trouw. 

De laatste uitvoeringen van deze torpedo trucks waren al voorzien van Euro-5 motoren. De laatste zestig exemplaren zijn op een online veiling verkocht.

Meer op iepieleaks.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
28-11-2017
ScaBrazil_1-1400.jpg

Braziliaanse Scania's

In 2005 maakten we als onderdeel van de Internationale truckpers een reis naar Brazilië. Daar werd een hele nieuwe generatie trucks…