Elon Musk: 'Alle transport wordt elektrisch'

Nieuws
08-05-2017 | Door Tim de Jong

Tesla heeft eerste details onthuld van de elektrische truck die het merk komen najaar op de markt wil brengen. Topman Elon Musk zegt te verwachten dat alle transport over land uiteindelijk elektrisch aangedreven zal zijn, 'behalve ruimteraketten'. Musk zegt dat elektrisch aangedreven trucks 'climate change fighters' zullen worden.

Opvallend is dat de nieuwe truck onderdelen zal bevatten van de Tesla 3 personenauto die in juli aanstaande zijn opwachting maakt. Een combinatie van elektromotoren als toegepast in de Tesla 3 personenauto zal de basis vormen van de aandrijving van de aanstaande truck. Op die manier wil Tesla een kostenbesparing realiseren. Tesla zal de productie van de trucks zelf willen doen, het is niet de bedoeling dat er grootschalig uitbesteed gaat worden. Onder andere op deze wijze wil Musk van zijn project de meest winstgevende zware truck maken, winstgevender dan de huidige dieselmodellen op de markt.

Om te laten zien dat elektrotractie ook prima kan bij zware trucks wil hij dit project eerst doen, alvorens een pick-up te gaan bouwen die volledig elektrisch wordt aangedreven.  

Lees op ">onze milieusite het hele verhaal!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
14-12-2017
Thor-ET-One-01.jpg

Frankenstein-achtige elektrische truck uit VS

Na de Nikola en de Tesla, en natuurlijk de elektrische truck van Cummins, komt er wederom een spectaculair…
Nieuws
02-10-2019
DAF-CF-Electric-voor-Tinie-Manders-Transport-1-800x450.jpg

ING: Elektrische trucks in 2028 goedkoper dan diesels

Het Nederlandse wegvervoer staat voor een ingrijpende transitie. Vanaf 2025 worden 30 tot 40 stedelijke…
Nieuws
21-06-2023
Sany electric truck

817 kilometer elektrisch met 40 ton!

Elektrisch rijden met 40 ton totaalgewicht over 817 kilometer kan gewoon! Het Chinese Sany bewijst het met een recordpoging…