Exclusieve Roadtest Actros L 1863

Nieuws
03-08-2022 | Door Iep van der Meer

In BIGtruck online magazine nummer 7 lees je onze exclusieve roadtest met de Actros L 1863 GigaSpace. Het absolute topmodel van Mercedes-Benz, compleet met de nieuwe Mirrorcam met de kortere camera armpjes. 

Zoals je op de foto's kunt zien zijn de camera armpjes aan de cabine voortaan veel korter. Aan de bijrijderskant zijn ze zelfs korter dan de trottoirspiegel, die voortaan wat verder naar voren zit. Het beeld heeft daar niet onder te lijden gehad, het is zelfs beter dan voorheen door nieuwe software!

SoloStar

Onze test truck is voorzien van het SoloStar concept, waardoor je aan de rechterkant geen bijrijdersstoel hebt maar een soort rondzit. Reuze praktisch, want dat scheelt heel veel leefruimte. Bovendien heb je hierdoor een lekkere rustplek, compleet met een stabiele ontbijt- of werktafel. En natuurlijk zijn er ook twee bedden aan boord.

Krachtpatser

De 630 pk sterke Actros L bewijst zich op onze testroute. Wat een beul van een auto is dit, en door de verbeterde aandrijflijn is de versnellingsbak ook beter bij de les. Overigens is het ook nog eens een hele slimme krachtpatser, want de techniek aan boord kent zelfs de binnendoor wegen. Dat betekent dat alle assistentie systemen aan boord er altijd voor zorgen dat je zo veilig, en zuinig mogelijk rijdt. Met de 630 paardenkrachten bewijst Mercedes dat je desondanks toch lekker door kunt rijden.

Je leest de hele test hier!