Fabrieksnieuwe Scania 144 V8 te koop

Nieuws
12-06-2022 | Door Tim de Jong

Scania Parts biedt op sociale media deze fabrieksnieuwe 144 V8 te koop aan. Inderdaad, een nieuwe 4-Serie met slechts honderd kilometer op de teller.

Zoals de foto’s laten zien, zitten bij deze 4-Serie de stoelen nog in het fabrieksplastic. Deze trekker is volledig luchtgeveerd en heeft een set nieuwe banden gekregen. Vanzelfsprekend is er nog sprake van een handbak, de GSR-900 om precies te zien, wat betekent dat een retarder eveneens aanwezig is.

Het gaat om een 530 pk versie van de 144, dus de veertien liter V8. De 4-serie werd in de tweede helft van de jaren negentig geïntroduceerd en bleef in productie tot 2005. Dit exemplaar dateert volgens RDW-gegevens van 2001, wat betekent dat een Euro 2 uitvoering is, Natuurlijk met een analoge tachograaf, met schijven die dagelijks in moet vullen. Scania Parts benadrukt dat er bij deze youngtimer uitsluitend originele onderdelen zijn gebruikt.

Bed boven de voorruit

Typisch kenmerk van de Topline-versies van de 4-Serie is het bed boven de voorruit. Het is lekker breed en je kunt er via een trapje in klimmen. We zijn benieuwd wat Scania Parts vraagt voor dit toch echt wel unieke exemplaar!