Nieuws
03-07-2022 | Door Iep van der Meer

S-Trans in Drachten vierde gisteren een mooi feestje. De vorig jaar voltooide nieuwbouw kon toen niet feestelijk gevierd worden. Op 2 juli was het 25 jarig huwelijks jubileum van eigenaren Sep en Titie de Vries en dat betekende dus een gecombineerd feest. Voor deze gelegenheid was de complete vloot in Drachten te zien, en dat komt eigenlijk nooit voor.

S-Trans werd in januari 2001 opgericht voor het transport van rondhout. Sindsdien wist het bedrijf zich een uitstekende positie op te bouwen in met name Duitsland, BelgiĆ« en Noord-Frankrijk. De vloot bestaat voornamelijk uit Scania trucks, maar door overnames is er ook een Volvo FH en een DAF XF te zien in de fraaie S-Trans kleuren. 

Pand in stijl!

Aan de Marconilaan in Drachten verrees vorig jaar al het nieuwe pand van S-Trans. Geheel in stijl werden in de voorgevel van het pand een aantal houten stammen verwerkt. Onlangs werd het terrein meer dan verdubbeld waardoor deze vestiging ook een sterke groei aan kan in de komende jaren.

12 combinaties, nummer 13 is onderweg!

De complete vloot telt nu 12 combinaties, en nummer 13 staat bij de opbouwer, Menke Janzen in Duitsland. Die nieuwe wordt net zo'n Scania R660 XT als die onlangs in gebruik werd genomen. Klik hier voor ons verhaal over die truck. 

Unieke Zweedse 'Loader'

Naast overwegend combi's is er ook een trekker met kraan en dolly voor langhout. Verder is er een stoere 'loader', een witte Scania met een indrukwekkende kraan die trucks, treinen en schepen kan laden. Deze unieke Scania kan op zijn stempelpoten zelfs zijwaarts verplaatst worden! Leuk is dat de staande uitlaat een schuifmof heeft waardoor hij ook boven de kraan cabine uit komt als die omhoog staat.