Nieuws
14-01-2016 | Door Iep van der Meer

 

Bij scheepsbevoorradings specialist Ritmeester Interfreight vierden ze onlangs een klein feestje. Het bedrijf nam namelijk niet alleen een nieuw pand, maar ook twee nieuwe Scania R450 Topline trekkers in bedrijf.

Het mooie van een bedrijf als dit is dat het echt teamwerk is, en dat straalt de foto dan ook uit. Vandaar dat we deze keer als grote foto niet die van de trucks hebben genomen, maar die van de trotse medewerkers.

Vanuit het nieuwe pand met een opslagruimte van maar liefst 1600 vierkante meter met zeven docks heeft Ritmeester alle mogelijkheden om verder te groeien. Het bedrijf maakt voor nagenoeg honderd procent gebruik van Scania trucks, en het voornemen is om dat door te zetten.

“Volgend jaar staan er alleen nog maar Scania’s op de dam,” aldus directeur Robert-Jan Keijzers. “Nou ja, op die zeldzame momenten dat onze hele vloot thuis is natuurlijk. Want doorgaans zijn onze chauffeurs onderweg om schepen in heel Noordwest-Europa  te bevoorraden.” Het bedrijf zorgt ervoor dat zijn trucks op precies die momenten op de kade staan als de schepen van klanten daar ook aanmeren. Het is de taak van Ritmeester, zo’n schip in een recordtijd te voorzien van alles wat op dat moment nodig is om de zeereis weer te kunnen voortzetten. Dat gaat van (Vries-Vers-Koel)| proviand, tot MRO-artikelen (Maintenance, Repair and Operation). Dat laatste kan alles zijn van smeerolie tot onderdelen of verf. 

Havens

Sleutelwoorden bij een dergelijke operatie zijn stiptheid en 100 procent ontzorging. “En dat is precies waarom wij Scania rijden,” aldus Keijzers. “Wij willen betrouwbaarheid uitstralen en zien in Scania een kwaliteitspartner die daaraan bijdraagt. Niet voor niets kiezen wij bewust voor een grote griffioen aan weerzijden van onze trekkers.” Toch is dat niet het enige waarom Ritmeester alleen met Scania rijdt. “In onze organisatie is alleen plaats voor vakbekwame servicegerichte mensen. Wij hebben alleen iets aan chauffeurs die er voor 100 procent voor gaan, de weg weten in elke Noordwest-Europese haven en elke situatie ter plaatse aankunnen. Dan is het niet alleen zaak die mannen het juiste materieel mee te geven. Dan is het ook heel prettig om te merken dat de organisatie áchter die auto van de accountmanager, tot de monteur en de receptionist uit hetzelfde hout gesneden is. Bovendien heb ik overal waar mijn voertuigen ook staan maar één aanspreekpunt. Dat communiceert goed en geeft vertrouwen. Het voelt als thuiskomen. Zo zou ik het zelf ook doen.”

Geen kermis

De twee nieuwe trekkers hebben allemaal een medium lang chassis en een grote 1000 liter tank. Bovendien zijn de voertuigen voor ADR stukgoed uitgerust. De reden voor de verschillende motorisatie en uitvoering heeft alles te maken met de inzet, maar alle trekkers hebben tweepedaals Opticruise. Dat Keijzers het beste voorheeft met zijn chauffeurs blijkt onder meer uit de opbouw en uitrusting van de nieuwe trekkers. “Natuurlijk gaan we er geen kermis van maken. Dus aan de buitenzijde is het zoals het voertuig komt. Dat is inclusief een LED-verlichte plaat met het bedrijfslogo in het dak omdat wij vinden dat het bijdraagt aan een professionele en zakelijk degelijke uitstraling. Dat wil je binnen in de cabine ook hebben. Maar elke chauffeur heeft zo zijn eigen wensen. Daarom rust ik de voertuigen zo compleet mogelijk uit. Dan kan ik zonder iemand te kort te doen met een gerust hart zeggen: ‘dit is het en verder afblijven.´

 

 

 

Daartoe krijgt elk voertuig standaard af fabriek een koelkast en een koffiezetapparaat. Op aanvraag kan de chauffeur ook een magnetron laten monteren. Verder staat de luxe met leer beklede bestuurdersstoel uit het King of the Roadpakket in de cabine. Daartoe hoort ook dubbel glas in de portieren voor meer comfort en minder geluid van buiten. Maar, van binnen is dat geluid juist weer rijkelijk aanwezig. Alle nieuwe trekkers kregen een Premium multimedia installatie met navigatie en een 5 inch display.  

 

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-06-2016
SandstraPB2.jpg

Scania R580 8x4 voor Sandstra Easterein

B. Sandstra & Zn. uit het Friese Easterein heeft met een Scania R580 LB8x4/4HNB een regelrechte primeur in…
Nieuws
21-02-2018
28059389_10212478240045381_4995515915221881052_n.jpg

De nieuwe van Patrick van den Hoeven!

Wat je hier ziet is de nieuwe Scania R580 van Patrick van den Hoeven, maar wacht eens even, hij is helemaal niet…
Nieuws
16-11-2019
Scania_V8_blog_2_LR.jpg

Scania doet boekje open over de toekomst van de V8

Als redactie van BIGtruck worden we de laatste tijd erg vaak uitgenodigd bij nieuwe trucks die hun werk…