Flitsmeister nu ook voor vrachtwagenchauffeurs!

Nieuws
01-02-2022 | Door Iep van der Meer

(Advertorial) De Flitsmeister App is er nu ook voor vrachtwagenchauffeurs. De populaire App biedt onder meer navigatie, flitswaarschuwingen, aangepaste snelheden en waarschuwingen voor ongelukken, file's en incidenten op de weg.

De App voor chauffeurs heet Truckmeister en is precies zoals je gewend bent van Flitsmeister, alleen dan aangepast voor gemak in de vrachtwagen. Vrachtwagenchauffeurs kunnen met Truckmeister profiteren van de volgende mogelijkheden:

  • Een speciale truck-navigatie
  • Aangepaste maximumsnelheden
  • Toevoegen van maten en gewicht van het voertuig
  • Meerdere voertuig-profielen (vrachtwagens) toevoegen als je in meerdere vrachtwagens rijdt
  • Navigeren naar beschikbare parkeerplekken voor vrachtwagens en informatie over aanwezige voorzieningen
  • De knoppen en teksten zijn vergroot zodat het in één oogopslag duidelijk is
  • Waarschuwingen voor flitsers, ongevallen, files en stilstaande voertuigen

 

Voordelen voor bedrijven

Binnen de App is het mogelijk om een bedrijf of opdrachtgever toe te voegen. De kan de rit dan live volgen en berichten  naar je versturen. Deze berichten worden vervolgens voorgelezen, waardoor je niet naar het schermpje hoeft te kijken. Dat is wel zo veilig. Met een aantal standaard ingeprogrameerde antwoorden kun je dan reageren.

Innovatieve toekomst

In de toekomst worden er meer slimme verkeerslichten gebouwd waarbij truckers via de app prioriteit kunnen krijgen. Dat scheelt uitstoot en de chauffeur hoeft niet lastminute een lange remweg af te leggen voor een stoplicht. Verder zijn de ontwikkelaars van Truckmeister met een aantal pilots bezig waarbij chauffeurs sneller kunnen doorrijden bij een slagboom d.m.v. een gezichtsscan of een virtuele tachograaf zodat de snelheden en afstanden worden bijgehouden.

Waar is de app te vinden

De app is beschikbaar in de " target="_blank" rel="ugc nofollow noopener noreferrer">App Store en " target="_blank" rel="ugc nofollow noopener noreferrer">Play Store.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
23-10-2020
Belgie-Hazeldonk-MeerLR.jpg

Plan je parkeerplaats langs de Vlaamse E17

De E17, de weg vanuit Antwerpen naar de Franse grens bij Lille, is een drukke internationale  verbindingsroute.…