Ford F-Line: de nieuwe truck van Ford

Nieuws
23-11-2023 | Door Maarten van der Westen

Ford Trucks heeft een nieuwe lijn vrachtwagens voor de distributie aangekondigd: de Ford F-Line. Dit model komt naast de al bestaande Ford F-Max.

Een aantal jaar geleden verraste Ford Trucks uit Turkije vriend en vijand door met een zware trekker te komen. Deze F-Max bleek ontzettend populair, met name in Oost-Europa. Ondertussen rijden er ook al meerdere exemplaren op Nederlands kenteken, zelfs al heeft Ford Trucks officieel nog geen importeur in ons land.

Kleine broertje

Ford wil dit succes nu voortzetten met de F-Line: het kleinere broertje van de F-Max. In tegenstelling tot de F-Max zijn hier wel meerdere varianten van: zo komt hij er als 4x2 trekker, 6x2 bakwagen en zelfs als vierasser voor de bouw. Het uiterlijk van de Ford F-Line lijkt erg op dat van de F-Max. Zo herkennen we de grote grille en de grote koplampen.

Emrah Duman, directeur van Ford Trucks, zegt: “Wij blijven als Ford Trucks goede prestaties en de laatste technologie aanbieden aan onze klanten. Ons succes in Turkije en de internationale markt groeit jaar na jaar. We blijven ons merk voorwaarts drijven door onze productportfolio en onze technologie te verbeteren.”

De Ford F-Line is uitgerust met ConnecTruck, waarmee vervoerders met hun voertuig kunnen verbinden via een website of een mobiel apparaat. Op deze manier zijn locatie- en andere gegevens eenvoudig beschikbaar. In het interieur vinden we een 9-inch multimediascherm en een geheel nieuw stuur. Om te voldoen aan Europese regelgeving is de F-Line ook voorzien van allerlei veiligheidssystemen, zoals dodehoek-monitoring en verkeersbordherkenning.

Technisch en qua uiterlijk is de F-Line dan ook helemaal bij de tijd, maar het moderne frontje kan niet verhullen dat het eigenlijk een grote facelift is op basis van een cabine die we kennen uit 1981, namelijk de Ford Cargo. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
23-02-2021
ford_fmax_tuning_transshop_11.jpg

Pimp your Ford F-Max

De Ford F-Max zien we steeds vaker rijden en meestal gaat dat om standaard uitgeruste vloot auto's. In de landen waar deze trucks…
Nieuws
01-08-2019
IEP_8007-1400.jpg

Ford F-Max in BIGtruck Rij-impressie

In BIGtruck nummer acht die nu live staat kun je alles lezen over de exclusieve rij-impressie die we maakten met de…
Nieuws
08-10-2019
500_316.jpg

Ford gaat voor 5% marktaandeel in West Europa

Over vier jaar wil Ford Trucks een marktaandeel van 5% hebben in de tachtig landen waar deze trucks dan leverbaar…