Ford onthult F-Max op de IAA

Nieuws
19-09-2018 | Door Tim de Jong

Ford Otosan onthulde vanochtend op de IAA in Hannover de F-Max truckserie voor de klasse boven 16 ton GVW. De Turken willen deze truck in 51 landen gaan verkopen, waaronder Europa.

Ford Otosan heeft al een naam in Oost Europa en in de meeste landen in Noord AFrika alsmede in west Azië inclusief Rusland en het Midden Oosten. Het nieuwe model is echter ook duidelijk bedoeld voor het westen van Europa. Wanneer leveringen daar precies zullen aanvangen, werd niet duidelijk.  

Aandrijving

Wel weten we nu dat de nieuwe Ford F-Max een 12,7 liter motor heeft die 500 pk levert en 2500 Nm aan koppel. Deze krachten worden via een ZF twaalfgangs automaat overgebracht op de achteras. Voorlopig gaat het alleen om een 4x2 chassis met een 3,60 meter wielbasis en zien we alleen een hoge slaapcabine met een inwendige stahoogte van 2,16 meter, maar er wordt ook gesproken van twee cabinevarianten. 

Connectruck

Van meet af aan, en dit is wel slim van Ford Otosan, wordt erbij verteld dat de F-Max altijd 'connected' zal zijn en dat op tal van gebieden 'de baas' kan zien hoe het allemaal reilt en zeilt met de nieuwe Ford. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
21-09-2018
Ford_F-Max_interieur_LR.jpg

Interieurfoto's van de Ford F-Max

Heel bijzonder, de onthulling van de Ford F-Max. Meestal krijgen wij dan een USB-stick met technische beschrijvingen…
Nieuws
01-02-2021
ford_fmax_blackline_2-700x467.jpg

Ford komt met een F-Max limited edition: de Blackline

Het Turkse truckmerk Ford verbaasde vriend en vijand op de IAA van 2018 met de nieuwe F-Max. Met…
Nieuws
23-02-2021
ford_fmax_tuning_transshop_11.jpg

Pimp your Ford F-Max

De Ford F-Max zien we steeds vaker rijden en meestal gaat dat om standaard uitgeruste vloot auto's. In de landen waar deze trucks…