Ford Trucks stelt importeur in België aan

Nieuws
11-03-2021 | Door Tim de Jong

In de truckwereld wordt er al geruime over gespeculeerd, maar nu is de kogel definitief door de kerk: Ford Trucks komt naar België. Ford Trucks International heeft daarover een akkoord bereikt met het Kempense autobedrijf Garage Herman Noyens NV, dat al 37 jaar tot de Ford-familie behoort.

Het familiebedrijf wordt de officiële importeur van Ford Trucks in België. Ford Trucks is met een mooie opmars bezig in Europa en in verschillende landen wordt het merk al geïmporteerd. Of Nederland de volgende stap wordt is nog niet duidelijk, maar de ambities van Ford Trucks zijn om een stevig potje mee te doen op de Europese markt. Of Noyens er een Benelux-importschap van maakt, is nog niet bekend.

Nog dit jaar wil het nieuwe Ford Trucks België al vijf dealerships openen, verspreid over het land. Binnenkort starten ook de werkzaamheden voor  een nieuwe importeursvestiging in Turnhout. Dat alles maakten directeuren Nathalie en John Noyens samen met Armagan Hazar, Managing Director Ford Trucks regio Benelux, bekend tijdens de officiële presentatie. En opmerkelijk: de importeur lanceert meteen ook de eerste Belgische webshop voor vrachtwagens. 

De Ford F-Max werd in 2019 uitgeroepen tot Truck of the Year en BIGtruck reed er toen al een test mee, ">zie deze reportage met bijgaand filmpje! 

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
23-07-2021
Ford_F-Max_wim_claes_2.jpg

Eerste Belgische Ford F-Max afgeleverd aan Wim Claes Transport

Wim Claes Transport uit Diepenbeek, dat ligt bij Hasselt en Genk in Belgisch Limburg, is…
Nieuws
23-02-2021
ford_fmax_tuning_transshop_11.jpg

Pimp your Ford F-Max

De Ford F-Max zien we steeds vaker rijden en meestal gaat dat om standaard uitgeruste vloot auto's. In de landen waar deze trucks…
Nieuws
01-08-2019
IEP_8007-1400.jpg

Ford F-Max in BIGtruck Rij-impressie

In BIGtruck nummer acht die nu live staat kun je alles lezen over de exclusieve rij-impressie die we maakten met de…