ForFarmers: Bulktrailer lossen in stilte

Nieuws
02-05-2018 | Door Tim de Jong

Bulkvervoerder ForFarmers neemt een bulktrailer op in het wagenpark waarmee elektrisch en emissievrij mengvoer gelost kan worden. De trailer is uitgerust met een elektrische pomp om mengvoeder te lossen. Naar verwachting wordt dagelijks tot 60 liter per vrachtwagen aan diesel bespaard.

Het losmechanisme van bulkvrachtwagens, gevuld met maximaal 32 ton voer, wordt normaal gesproken aangedreven via een PTO door de (diesel)motor van de vrachtwagen. Bij de testvrachtwagen wordt de aandrijving van het losmechanisme niet meer verzorgd door de motor, maar door elektriciteit die is opgeslagen in batterijen. Zo hoeft de motor van de vrachtwagen tijdens het lossen niet meer te draaien. Bovendien wordt de energie die vrijkomt bij het afremmen en uitrollen van de vrachtwagen opgeslagen voor later gebruik. 

25 procent besparing

Verwacht wordt dat elektrisch lossen een besparing op dieselverbruik oplevert van 60 liter per vrachtwagen per dag, zo’n kwart van het dagelijks verbruik, wat de uitstoot van fijnstof en CO2 substantieel kan verlagen. 

Klik " target="_blank" rel="noopener noreferrer">hier voor het hele verhaal! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
20-11-2017
Botrans_1-1400.jpg

Botrans Bulk kiest DAF XF

Botrans Bulk B.V. in het Brabantse Schaijk heeft inmiddels de eerste ervaringen met de 'Pure Excellence' generatie van DAF opgedaan.…
Nieuws
09-12-2016
Lichtmis-2-1400.jpg

Gekantelde bulk weer rechtop

Gisteravond viel er een bulktrailer om op de parking van De Lichtmis. De Duitse chauffeur wilde de lading even wat meer achterin…