Nieuws
24-09-2022 | Door Iep van der Meer

Vandaag, zaterdag 24 september was de Truckersdag in Staphorst. Chauffeursvereniging De Lichtmis organiseerde een prachtig evenement waar veel bezoekers op af kwamen. Naast een truckshow was er ook een decibel contest onder de naam 'Klapperpiep'n kiek'n' Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig voor een geslaagde dag.

Het weer leek op zaterdag ochtend roet in het eten te gooien maar toen het eenmaal droog werd, halverwege de ochtend liep het publiek in grote getalen binnen. Volgens de organisatie waren er bij de laatste editie 4000 bezoekers, en hoewel officiële cijfers nog ontbreken schatten we dat dit jaar nog succesvoller was.

Oldtimers

Niet alleen nieuwe en moderne trucks waren te bewonderen, op een apart veldje stond ook een prachtige collectie oldimers. Wat dacht je bijvoorbeeld van de groene DAF DO2400 met zijn originele NetamFruehauf oplegger? Of de schitterende Scania LB67? 

Maar uiteraard was er ook modern materiaal te zien, heel veel zelfs. Tussen al dat moois was er verder een chauffeursmarkt, waar ook BIGtruckshopA67 aanwezig was. Verder was er onder meer een skeltercompetitie en een truckverkiezing. Bij de trekkers werd Brendan Boer eerste, Arnold Veijer werd met zijn schitterende Scania van Pennings tweede en Mel Smaling won de derde prijs met de DAF van Zoet Transport.

Bij de bakwagens werd Roel Stens eerste met zijn DAF van ATS Transport. Rolf de Weerd werd tweede met zijn Scania van Van der Sluis. Edward Kuiers werd hier derde met zijn Scania van Kooiker Zuigtechniek. 

Knetterpiep'n Kiek'n

Onder de prachtige naam Knetterpiep'n Kiek'n was er een decibel competitie. De deelnemers daarvan konden een rondje om het festival terrein heen rijden. Echt uniek dat dit allemaal kan daar in Staphorst. Complimenten aan de organisatie en tot in 2024!