Hartman Groep neemt Mera Trans BV over

Nieuws
15-12-2023 | Door Iep van der Meer

Afgelopen week heeft de Hartman Groep uit Nieuw-Amsterdam een overeenkomst getekend voor de overname van Mera Trans. Per 1 januari 2024 zullen de transportactiviteiten, medewerkers en gehele vloot van Mera Trans uit Waddinxveen zich gaan voegen bij de Hartman Groep. Deze overname versterkt niet alleen de bestaande activiteiten van de Hartman Groep maar vergroot ook de positie in het geconditioneerd transport aanzienlijk.

Voortzetting Mera Trans B.V.

Mera Trans is gespecialiseerd in het vervoer van onder andere groente, fruit, bloemen en planten. De onderneming zal worden voortgezet onder de vlag van de huidige BV in Waddinxveen en zal te zijner tijd geïntegreerd worden in de ondernemingen van de Hartman Groep. Rick Soonius (directie Mera Trans) heeft aangegeven dat, na een lange carrière in de transportsector, hij het rustiger aan wil gaan doen en een invulling elders zal gaan zoeken.

Paul Helderman (directie Mera Trans) zal samen met alle medewerkers zich in blijven zetten om de huidige service en kwaliteit te blijven bieden die de klanten van Mera Trans gewend zijn vanuit Waddinxveen.

Vergroten van positie in geconditioneerd transport

Ronald Hartman, directeur Hartman Groep: “Wij zijn erg verheugd om de 60 nieuwe collega’s te mogen verwelkomen en zien deze overname dan ook als een verdere versterking van de bestaande activiteiten van de Hartman Groep! De komende periode zal er vooral gekeken worden waar door middel van deze overname de logistiek efficiënter en vooral duurzamer gemaakt kan worden. Met de toevoeging van de vestiging in Waddinxveen als extra HUB wordt de positie in het geconditioneerd transport van de Hartman Groep aanzienlijk vergroot, met name in landen zoals Engeland, Denemarken en Zweden.”

Tot de Hartman Groep behoort ook J.P. Vis & Zn en Zwaan & Partners. Bedrijven die, net als Mera Trans, onder de eigen naam blijven opereren. Eerder nam de Hartman Groep ook de activiteiten van Brinkman Trans Holland en die van Jeroen Snel over. De totale Hartman Groep omvat na de overname 170 eigen trekkende eenheden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-06-2023
CB Tielbeke

Tielbeke neemt transport CB over

Tielbeke neemt het transport van CB over, inclusief chauffeurs, planners en wagenpark. 16 juni 2023 tekenden beide partijen…
Nieuws
29-06-2023
Nouwens Transport 2

Nouwens Transport overgenomen

Nouwens Transport Breda wordt overgenomen door de Belgische Dematra Group. Bij Nouwens werken 140 mensen, het bedrijf zal…
Nieuws
22-12-2023
Frigoscandia

Dachser neemt Frigoscandia over

Het Duitse Dachser neemt Frigoscandia AB over van Mutares SE & Co. KGaA, een private equity inversteerder. Frigoscandia…