Nieuws
23-04-2024 | Door Maarten van der Westen

André en Els Molengraaf willen bewijzen dat het mogelijk is om op waterstof heel Europa door te reizen. Daarom vertrekken ze binnenkort op de H2Roadtrip.

Vanuit zijn werk in de automotive industrie ziet André Molengraaf mogelijkheden voor waterstof, met name als opslag- en transportmiddel van energie. Om deze reden is hij de start-up H2Storage gestart. Deze maakt stevige, lichtgewicht tanks voor het opslaan van waterstof. Veel mensen moeten echter nog overtuigd worden van het gebruik van waterstof. Daarom vertrekken hij en zijn vrouw Els op een unieke tocht door heel Europa.

Flinke uitdaging

Binnenkort start de reis in Oslo. Vervolgens rijden André en Els langs de kust van Europa naar Istanboel. Een reis van zo’n 10.000 kilometer door Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland, Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Griekenland en Turkije. De reis gebeurt met een dikke Ford F150 Lightning, een elektrische pick-up uit Amerika. Erachter hangt een zelfgebouwde caravan, die ook tanks met waterstof en een unieke wankel-verbrandingsmotor huisvest. Met die waterstofmotor wordt de auto van elektriciteit voorzien.

Met 28 kilo aan waterstof en een volle accu is het bereik zo’n 1200 kilometer, zo vertelt André ons. Een heleboel, maar zeker niet genoeg voor de gehele H2Roadtrip. De reis is een flinke uitdaging, zo weten André en Els ook. Waterstof is immers nog niet veel verkrijgbaar, zeker niet in Zuid-Europa. Toch willen de reizigers laten zien dat het kan, nu al.

Of het ze lukt, kun je via de hashtag @h2roadtrip volgen op alle platformen. Onderweg bezoeken André en Els beurzen, evenementen en bedrijven, om hier te vertellen over de toekomst van waterstof als energiedrager van de toekomst. Ben je nieuwsgierig of ze ergens stranden met lege tanks? Volg ze dan op de socials.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-07-2018
FordLeaks22.jpg

Eerste foto's nieuwe Ford Truck

Er circuleren al enige tijd foto's over het net van een nieuwe Ford truck. In Turkije is keihard gewerkt aan een truck…
Nieuws
13-02-2020
IEP_4045_copy.jpg

Een Ford F-Max in Tijnje!

De Ford F-Max maakte vorig jaar zijn entree in Europa en hoewel dat niet heel hard gaat zie je ze toch steeds vaker. Zo keek…
Nieuws
02-06-2018
1mvs.jpg

Ford Trucks komt terug!

Ford Trucks had ooit een behoorlijk marktaandeel in ons land. Vooral met de D-Custom Cab en later de Cargo deed Ford goede zaken,…