Nieuws
19-01-2021 | Door Iep van der Meer

Het Duitse Hegelman, opgericht in 1998 is met 4000 trucks en 7000 medewerkers Europa ontgroeid. Het bedrijf met 26 Europese vestigingen is nu ook in de USA actief, vanuit Chicago. De eerste drie jaar wil Hegelmann tien miljoen Euro investeren in de uitbouw van het Amerikaanse netwerk.

In Europa is Hegelmann gespecialiseerd in tijdkritische leveringen voor de automobiel industrie, de levensmiddelensector en de zware industrie. Het familiebedrijf uit Bruchsal is sterk gegroeid de laatste jaren, met name door de inzet van Oost Europese chauffeurs. Nu wordt de stap naar de USA gemaakt, mede omdat het bedrijf ook al voor verschillende Amerikaanse klanten werkt. De investeringen in de USA betreffen trekkers, koeltrailers, open trailers, bulkopleggers en, heel verrassend ook autotransporters. Het plan is om te starten met 15 combinaties.

Hegelmann heeft grote ambities want het bedrijf wil ook in Azië aan de gang om zo een wereldspeler te worden. Op de foto zie je één van de eerste tien Freightliner trucks van Hegelmann Express Logistics. Het vlootnummer 1005 op de neus van de truck geeft een beetje de ambities weer.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-01-2019
540-DAF-XFs-for-Hegelmann-Transporte-Group-04_-_kopie-1400.jpg

Alweer grote order voor DAF Trucks

DAF begint 2019 met een mooie klapper, namelijk het bericht van de levering van maar liefst 540 DAF XF Super Space Cab…
Nieuws
16-08-2023
Wrecker Peterbilt

12X4 Peterbilt bergingstruck

Modzelewski's Recovery & Heavy Hauling uit Danbury, Conneticut USA, heeft een nieuwe Peterbilt bergingstruck laten bouwen.…
Nieuws
04-03-2020
Volvo-VNR-Electric-2-scaled.jpg

Volvo test elektrische trucks in de USA

Volvo test momenteel elektrische trucks in de USA. Juist in dat land wordt er hard op de trommel geslagen door…