Higro: Spelen in het zand met oud materiaal

Nieuws
26-05-2017 | Door Iep van der Meer

25,26 én 27 mei zijn de mannen van de Higro weer in het zand aan het spelen in Bant. Higro staat voor Historisch Grondverzet, en dat is dan ook precies wat er gebeurt in de zandafgraving.

In de zandput van Van der Wiel ronkt het van de activiteiten. De, veelal wat oudere heren zijn driftig in de weer met hun zorgvuldig gerestaureerde machines, trucks en landbouwtrekkers. Jan Bingemans bijvoorbeeld. Deze 79 jaar oude Zeeuw is bezig met een Fuchs draadkraan die op een 1944 GMC truck gemonteerd is. Geroutineerd trekt hij de bak vol om zo de trucks te laden. ,,Ik heb dit mijn hele leven gedaan en dan verleer je het niet'' aldus Jan. De truck met de kraan is overigens van M. Stolk uit Oostvoorne. En voor de liefhebbers, de unieke combinatie van de Fuchs dragline op de oude GMC staat te koop!

Een andere echte liefhebber is Ad Bastiaanse die rondjes rijdt met zijn klassieke Mercedes-Benz 1624 4x4 kipper. Eigenlijk is het een oude trekker die door Ad volledig gerestaureerd is. ,,Alleen de cabine heeft me al tien maanden werk gekocht, maar nu is hij dan ook weer als nieuw'' aldus Bastiaanse. Nou, volgens ons is hij beter dan hij nieuw ooit geweest is want zo strak in de lak als deze Mercedes zit zie je ze maar weinig. De truck is overigens voorzien van een afzetsysteem met een Meiler kipperbak. Bastiaanse is trouwens nog lang niet klaar met restaureren. Zo is hij bezig met een Mercedes LP truck. Dat was een frontstuur, maar nog zonder kantelcabine. Wordt vervolgd dus!

Magirus Deutz trucks zijn niet weg te denken in het grondverzet. Zo zien we Klaas van der Wiel rondjes rijden met zijn stoere 6x6 kipper. Het laadvermogen wordt daarbij volledig uitgenut en de Magirus giert dan ook van pret als Klaas hem de sporen geeft. Erg fraai is ook de kleinere Magirus 4x4 Mercur van Van der Meer uit Surhuisterveen en de 310 frontstuur 4x4 die we zagen. Ronduit schitterend is ook de oude Mercedes Benz van Van Boxtel uit Heeswijk. Verder zijn er heel veel kranen, shovels, bulldozers en landbouwtrekkers te zien die hun werk doen in Bant. Ronkende diesels, gezellige rookpluimen en heel veel intens genietende machinisten en chauffeurs zorgen voor een aangename sfeer in de zandput. Check ook even het filmpje voor een indruk!

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-10-2015
wielklein1.jpg

Van der Wiel pakt stevig uit

Van der Wiel Transport investeert momenteel behoorlijk. Op de BedrijfsautoRAI staat bijvoorbeeld een nieuwe Ginaf 8x4 WS met…
Nieuws
28-10-2019
VdWiel_6-1400_1.jpg

Tatra voor Van der Wiel Drachten

Tatra timmert stevig aan de weg in Nederland. Inmiddels rijden er al bijna 50 van deze unieke trucks rond en ook Van der…
Nieuws
09-03-2021
158736070_1025678724625724_3819833985358453153_o.jpg

Renault High T trekkers voor Van der Wiel

Van der Wiel Transport in Drachten heeft twee nieuwe Renault T High voorloopas trekkers in gebruik genomen. De…