Hitte alarm, heb jij al een standairco?

Nieuws
23-07-2019 | Door Iep van der Meer

Alle nieuws- en weerdiensten kondigen weer een hitte alarm af en dat betekent tropenroosters, aangepaste dienstregelingen en een noodplan voor gestrande automobilisten. Bij de vorige hittegolf maakten de bonden ook een punt van het overnachten in de cabine van vrachtwagens.

Een vrachtwagen cabine staat bovenop de motor en die houdt de warmte heel lang bij zich. Daarbij komt de zonnehitte die de hele dag op de cabine staat te branden. Als gevolg daarvan lopen de temperaturen al snel op tot waarden waarbij mensen zich niet meer comfortabel voelen. Vooral op truckparkings waar je tussen de andere trucks met hun hete motoren in staat loopt de temperatuur dan hard op. Vooral als je zo ongelukkig bent dat je met een autotransporter met zo'n afgeplate smalle cabine op pad moet is het eigenlijk geen doen. Als mensen met dit weer een hond achterlaten in een auto spreekt iedereen daar schande van maar voor chauffeurs is het kennelijk normaal. 

In de vorige hittegolf maakten de bonden er nogal een punt van. ''Neem een hotel en leg het bonnetje bij je baas neer'' was het devies. Wij denken niet dat heel veel chauffeurs dat hebben gedaan. Je baas ziet je aankomen. Het alternatief is gewoon je motor laten lopen en de airco aan maar dat is een oplossing waar je omgeving ook niet heel blij van wordt. 

Toch is er wel degelijk wat aan te doen. Er bestaat namelijk zoiets als een standairco. Die kun je bij sommige merken af- fabriek laten inbouwen. Ook achteraf is het prima te doen om zo'n apparaat in te bouwen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Dometic op de website. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor Dometic.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
01-08-2016
Domatic.jpg

Nieuwe standairco houdt langer koel!

Dometic heeft een nieuwe generatie standairco's geïntroduceerd met meer vermogen en een lager energieverbruik. Dat…
Nieuws
01-08-2019
Wemmers_Scania20220pers202019.jpg

22 Scania's R410 voor Wemmers

Wemmers Tanktransport uit Bleskensgraaf heeft een serie van 22 nieuwe Scania trekkers besteld. Het gaat om R410 modellen…
Nieuws
26-03-2021
trp-compact-standairco-man-tgx.jpg

Staken voor een CAO en een Standairco

Vanmorgen zijn bij Albert Heijn distributiecentra 24 uurs stakingen begonnen. Medewerkers uit de Transport en Logistieke…