Hogere tarieven Duitse Maut voor 2023

Nieuws
04-01-2023 | Door Iep van der Meer

Toll Collect heeft de nieuwe tarieven vastgesteld voor de Duitse Maut. Voor een Euro 6 combinatie boven de 18 ton op meer dan vier assen betaal je voortaan 19 cent per kilometer. Dat is 7 cent meer dan nu. Voor Euro 5 en EEV voertuigen is er voor die zwaarste klasse een verhoging van 3,5 cent. Dat betekent dat je iedere kilometer 22,9 cent afdraagt.

Voor Euro 4 is de verhoging 4,9 cent waardoor je voortaan 25,4 kilometer per kilometer doneert aan de Duitse staat. Met een Euro 3 door Duitsland rijden kost je voortaan 31,6 cent, maar liefst 7,8 cent meer dan nu. Voor nog ouder materiaal met Euro 2 kost een kilometer straks 34,9 cent. Een kilometer door Duitsland met een Euro 1 of Euro 0 truck kost je voortaan maar liefst 35,4 cent per kilometer.

LNG en CNG gratis tot eind 2023

Trucks op CNG en LNG zijn vrijgesteld tot eind 2023, als ze af fabriek zijn geleverd voor het gebruik van LNG, CNG of als Dual Fuel motor met LNG/diesel zoals Volvo dat toepast. De truck moet wel voldoen aan de milieuklasse SKL Euro6. Trucks op gas zijn momenteel niet erg populair door de hoge gasprijzen, maar nu de prijs wat daalt en nu de maut voor diesels stijgt kan dat een gunstige uitwerking hebben op de inzet van deze duurzame trucks.

Alle tarieven van Toll Collect vind je hier!