Hollandse stijl voor Poolse DAF

Nieuws
20-04-2022 | Door Iep van der Meer

De Hollandse stijl van het verfraaien van trucks is populair, zelfs in Polen. Zo blijkt uit de foto's van deze strakke DAF XF van de Poolse vervoerder Adamax uit Kościan. Jerzy Soltysik, zoon van de eigenaar van het bedrijf is dol op de Dutch Style van opbouwen en zijn inspiratie deed hij op in Truck Simulator 2. Een spel dat overigens al weer tien jaar oud is!

Het eerste ontwerp van de jonge Jerzy was een Scania 4 serie Topline trekker. Die truck werd helemaal in 'Hollandse stijl' opgebouwd en gespoten maar dat bleef bij een computer simulatie. Voor de DAF trucks van zijn vader wist Jerzy die stijl door te trekken en aan te passen met als resultaat de trekker op de foto's. De truck werd door DAF Trucks dealer ESA in Komorniki, bij Poznan opgebouwd en gespoten. Accessoires uit Nederland zoals de verlengde zonneklep en de onderspoiler maakten het plaatje helemaal af. 

Nederland- Polen

De nieuwe DAF XF 480 Super Space Cab wordt ingezet voor transporten tussen Nederland en Polen, met als chauffeur Jerzy zelf. Overigens is het niet de eerste fraai opgebouwde DAF van het bedrijf. Op de foto zie je de nieuwe XF met daar achter een al wat ouder model, ook bijzonder fraai opgebouwd. Foto's: 40ton.net