Honderd rijden zonder AdBlue en zonder kaart

Nieuws
18-08-2022 | Door Tim de Jong

De Deense politie deed weer een bijzondere vangst. Wanneer een trekker-trailercombinatie duidelijk harder rijdt dan de rest, dan wil je daar als politie natuurlijk meer van weten. Ook deze keer bleek weer dat er met de aangehouden combinatie veel meer mis was.

De chauffeur van deze truck op Bulgaars kenteken negeerde in eerste instantie het stopteken, en dat is meestal niet verstandig, tenzij je een film aan het maken bent zoals Convoy. Bij een tweede stopteken koos de chauffeur eieren voor zijn geld. Tevergeefs, bleek al snel.

Er was geknoeid met de snelheidsbegrenzer waardoor 100 rijden mogelijk was. Het AdBlue-systeem werkte niet. Ook de papieren klopten niet, het kentekenbewijs van de truck stond op naam van een ander bedrijf. Tijd om de tachograaf eens uit te lezen. Daar verschenen veertien ritten waarbij er zonder kaart was gereden. Ook werd de dagelijkse rust structureel flink ingekort.

De man zal naar Deense gewoonte worden voorgeleid. Hieruit volgt een boete die niet meer leuk is en mogelijk lange of permanente ontzegging van rijbevoegdheid in Denemarken.

BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.