Hyundai reserveert 30 waterstoftrucks voor Nederland

Nieuws
02-04-2021 | Door Tim de Jong

Brandstofleverancier Orange Gas en Hyundai dealer Groenewold & Dijkhuizen starten een exclusief proefproject met Hyundai waterstofvrachtwagens in Nederland, die geleverd worden vanuit Delfzijl. Met dit project willen zij de transitie naar zero-emissie transport een stimulans geven door dertig waterstoftrucks in Nederland op de weg te zetten in combinatie met een landelijk dekkend netwerk van waterstoftankstations.

De gesprekken tussen fabrikant en Groenewold zitten inmiddels in afrondende fase om dit aantal fors te vergroten mits dit project een succes is, zeggen de betrokken partijen. Het betreft in eerste instantie de Hyundai Xcient Fuel Cell, een 19 ton’s bakwagenchassis geschikt voor diverse opbouwvarianten. De eerste demovrachtwagen wordt dit jaar geleverd. De capaciteit van de waterstoftank bedraagt 32 kg. De vrachtwagens kunnen tanken bij een 350 bar waterstoftankstation van Orange Gas (OG).

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor het hele verhaal! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-02-2019
Hyundai_Xcient_NZ.jpg

Hyundai Xcient rijdt in New Zealand

De Hyundai Xcient werd in 2013 geintroduceerd, aanvankelijk voor de Aziatische markt. Toch was Hyundai duidelijk in…
Nieuws
26-05-2021
01-2021-XCIENT-Fuel-Cell.jpg

Dit kan de Hyundai Xcient waterstoftruck

Hyundai heeft naar eigen zeggen zijn Xcient Fuel Cell verder geperfectioneerd. De Koreaanse truckfabrikant maakt…
Nieuws
22-07-2021
Hyundai_2LR.jpg

Eerste Hyundai waterstoftruck in Nederland

Hyundai heeft vandaag in de haven van IJmuiden de Xcient waterstoftruck gepresenteerd. Hoewel een exacte introductiedatum…