Als je ook meer vrijheid wilt, maak er dan werk van. Word vrachtwagen­chauffeur!

Nieuws
29-04-2022 | Door BIG Truck

Wil je meer weten over het werken in de dynamische wereld van transport en logistiek? Dan ben je van harte welkom op de ikwordvrachtwagenchauffeur-instapdagen. Op de instapdag beleef je hoe het er in de wereld van transport en logistiek aan toe gaat.

Zoek je een baan met vrijheid en zekerheid? Ook in 2022 organiseert STL speciale Instapdagen voor aankomend vrachtwagenchauffeurs. Zo was STL onlangs in stadion Feijenoord, in Rotterdam. Er waren 113 aanwezigen om meer over het mooie vak van vrachtwagenchauffeur te weten te komen, en zich te oriënteren op de banenmarkt. Op de banenmarkt stonden 20 werkgevers voor hen klaar om ze alles te vertellen over de sector.

Één van de aanwezigen was Esmeralda, een super enthousiaste vrouw die al haar hele leven droomt van een carrière als vrachtwagenchauffeur. Deze avond was voor haar dan ook dé stap om haar droom werkelijkheid te laten worden. Voorheen werkte zij in de gehandicaptenzorg. Zij wilde graag veel thuis zijn voor haar kinderen en heeft zij toentertijd besloten om geen vrachtwagenchauffeur te worden. Nu haar kinderen ouder worden en straks hun eigen kant op gaan, heeft ze gekozen om de overstap naar vrachtwagenchauffeur te maken! Ook haar zoon is bezig met een opleiding tot vrachtwagenchauffeur, via een BBL-traject. ‘Super leuk!’

Waarom ze graag vrachtwagenchauffeur wilt worden? Ze kan wel 1000 redenen noemen! ‘Indrukwekkend, gaaf, veel muziek luisteren, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe plekken leren kennen en ga zo maar door’.

Op de ikwordvrachtwagenchauffeur-instapavond heeft ze ook haar allereerste ritje in een vrachtwagen gemaakt. ‘Ging onwijs goed!’ Zoals de rij-instructeur zei: ‘Je bent een natuurtalent’.

Wil jij, net zoals Esmeralda, je droom achterna en aan de slag als vrachtwagenchauffeur? Kom dan naar de ikwordvrachtwagenchauffeur-instapdagen van STL. Aanmelden kan eenvoudig via ikwordvrachtwagenchauffeur.nl/events.

Meld je direct aan