Nieuws
07-11-2023 | Door Iep van der Meer

De politie in Brabant heeft afgelopen zondag een illegale LZV combinatie van de weg gehaald. Achter de Volvo FH met oplegger was een schamel aanhangwagen gekoppeld, waardoor de totale lengte maar liefst 26,2 meter bedroeg.

De lengte was overigens niet het enige probleem. LZV combinaties moeten gekeurd zijn om 25,25 meter lang te zijn, en dat was hier beslist niet het geval. Zo'n schamel aanhangwagen mag nooit gebruikt worden in een LZV combinatie, omdat dit betekent dat er een draaipunt te veel in de combinatie zit. Zo'n combinatie van trekker met aanhangwagen mag alleen met een middenasser. Maar daarmee was het nog niet voorbij met de overtredingen. Een deel van de verlichting werkte bijvoorbeeld niet, en ook had de chauffeur geen bestuurderspas ingevoerd in de tachograaf. Het apparaat toonde echter wel aan dat er al 6 uur en 51 minuten zonder pauze gereden was volgens het bericht van de politie. Of de truck al die tijd als illegale LZV gereden was meldt het bericht niet.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-02-2018
IMG_5282.jpg

Nederlands LZV certificaat ook voor Duitsland?

De LZV of ‘Langfahrzeug’ is bezig met een internationale opmars. Hoewel er nog een aantal zaken onduidelijk…
Nieuws
10-12-2018
Extra_long.jpg

Internationaal bord voor LZV

Wie met een LZV rijdt moet in ons land een verplicht bord voeren met de tekst 'Let Op! Extra Lang'. Nu steeds meer landen…
Nieuws
18-03-2016
Duolang21400.jpg

Hoe langer..

De Zweden blijven voorop lopen met langere voertuigen, lees hier hoe dat zo kwam.