Indrukwekkend eerbetoon aan Wilfred Vrieswijk

Nieuws
20-01-2018 | Door Iep van der Meer

Zaterdagochtend 20 januari brachten ruim 24 chauffeurs een indrukwekkend eerbetoon aan Wilfred Vrieswijk. De eigenrijder uit het Friese Achlum kwam eerder deze week om het leven tijdens een bedrijfsongeval.

Wilfred was eigenrijder en reed in de suikerbieten campagne voor Zijderlaan BV. Tijdens het schoonmaken van zijn trailer op een boerenerf ging het vreselijk mis. Hij kwam terecht onder een kantelende kipper van een collega en dat overleefde hij niet. Vanmorgen werd er door ruim 25 collega's een mooi eerbetoon gebracht aan Wilfred. De indrukwekkende rij trucks reed vanaf wegrestaurant Routiers in Zurich via Harlingen naar het dorpje Achlum om daar afscheid te nemen.

Collega's in de suikerbieten campagne die vandaag niet deel konden nemen aan het konvooi hebben een zwart lintje aan de spiegel. Ook de kraanmachinisten die de trucks laden gedurende de campagne hebben een zwart lint aan de spiegel. Chauffeurs, machinisten en eigenrijders laten zich hier van hun beste kant zien en tonen daarmee een stuk saamhorigheid die je in maar weinig vakgebieden ziet. 

Wilfred Vrieswijk laat zijn vrouw met vier kinderen achter. Hij werd slechts 47 jaar oud. Wij wensen de nabestaanden en collega's sterkte met dit verlies.