Inspectie SZW deelt boete van bijna 4 ton uit in Amersfoort

Nieuws
30-03-2020 | Door Tim de Jong

Een transportbedrijf uit Amersfoort en de feitelijke leidinggevende hebben wegens 27 overtredingen van de Wet arbeid vreemdelingen (Wav) in totaal een boete opgelegd gekregen van €378.000,- van de Inspectie SZW. Daarnaast is beslag gelegd op vrachtwagens van het bedrijf.

Uit onderzoek van de arbeidsinspecteurs van de Inspectie SZW is gebleken dat het transportbedrijf negen Turkse vreemdelingen arbeid heeft laten verrichten als vrachtwagenchauffeur, waarvoor geen tewerkstellingsvergunning was afgegeven. 

Daarnaast bleek dat het transportbedrijf nog 18 onbekende arbeidskrachten arbeid liet verrichten, eveneens als vrachtwagenchauffeur. Aan de vordering van de Inspectie SZW om de identiteit van deze arbeidskrachten kenbaar te maken werd niet voldaan. 

Niet bestaand Bulgaars bedrijf

Uit het onderzoek bleek verder dat het transportbedrijf geen personeel op haar loonlijst heeft staan en tijdens het onderzoek deed voorkomen dat zij de chauffeurs inleende van een Bulgaarse onderneming. Uit nader onderzoek bij de Bulgaarse autoriteiten bleek dat deze onderneming al jaren niet meer bestaat. 

Het transportbedrijf heeft voor de overtredingen van de Wav een boete opgelegd gekregen van in totaal € 216.000,-. Aan de feitelijke leidinggevende is een boete opgelegd van € 162.000,- voor het leidinggeven aan deze verboden gedragingen. Daarnaast heeft de Inspectie SZW conservatoir beslag gelegd om zeker te stellen dat de opgelegde boete kan worden verhaald op het transportbedrijf. Er is beslag gelegd onder meer een vrachtwagen en bankrekeningen van het transportbedrijf.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
18-02-2020
IEP_4075-1400.jpg

Inspectie SZW deelt boete uit aan 'Litouws' bedrijf

Een Litouws transportbedrijf heeft van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid een boete gekregen…
Nieuws
08-11-2018
truck2-1400.jpg

Limburgse transporteur moet boete van € 160.000,- betalen

Een Limburgs transportbedrijf moet definitief een boete betalen van € 160.000,- die de Inspectie…
Nieuws
14-08-2020
Inspectie2_1-1400.jpg

Bulgaarse chauffeur betrapt op AdBlue fraude: 8000 Euro boete

Een Bulgaarse chauffeur liep deze week tegen de lamp tijdens een transport- en milieucontrole.…