Internationaal bord voor LZV

Nieuws
10-12-2018 | Door Iep van der Meer

Wie met een LZV rijdt moet in ons land een verplicht bord voeren met de tekst 'Let Op! Extra Lang'. Nu steeds meer landen mee gaan doen groeit ook het aantal verplichte borden, maar er lijkt nu een internationaal erkend bord aan te komen. Nederland heeft nu overeenstemming met België over een Engelse tekst!

Dat is best bijzonder, want bij onze Zuiderburen is taal nogal een dingetje. De vrees was dan ook dat je op de grens van Wallonië de borden zou moeten verwisselen, en dat schiet natuurlijk niet op. TLN maakt nu bekend dat je vanaf 1 januari 2019 in Nederland een bord mag voeren met een pictogram van een B-Double combinatie en de tekst 'Extra Long'. Dit bord komt alleen in de uitvoering van twee borden die je achterop moet monteren. Met die borden met deze Engelse tekst mag je voortaan in Nederland, maar ook in België rijden. Het geldt dus zowel voor Vlaanderen en Brussel als voor Wallonië! Als de Duitsers dit bord nou ook gaan erkennen dan komen we ergens met de internationale inzet van de LZV!

Overigens mag je ook na 1 januari in Nederland gewoon door blijven rijden met de huidige borden met de tekst 'Let Op! Extra Lang'.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-02-2019
Belgische_LZV_Snel_Logistics_LR.jpg

LZV mag nog steeds niet over Brusselse ring

Blijkens publicatie in de Belgische krant De Standaard mogen lange en zware combinaties met een Nederlands…
Nieuws
18-02-2022
LZV_Tholu_in_Duitsland.jpg

Duits bedrijfsleven pleit voor 44 ton GVW

Nu steeds duidelijker wordt dat zwaardere vrachtwagens gunstig zijn voor een beter milieu, wordt de roep in het…
Nieuws
27-03-2018
Dachser-LZV.jpg

Met een LZV door Spanje!

De LZV is duidelijk met een Europese opmars bezig. Niet alleen in Noord- en centraal Europa, maar ook in het Zuiden lijkt deze…