Invallen bij maut exploitant Toll Collect

Nieuws
10-05-2017 | Door Tim de Jong

De Duitse Justitie heeft vandaag midden in Berlijn invallen gedaan bij de hoofdvestiging van vrachtwagentol uitbater Toll Collect. Dat melden Duitse media. Er zou voor zeker drie miljoen euro tolgelden zijn verduisterd.

In 2012 werd het netwerk van Duitse wegen die tolplichtig zijn uitgebreid met 1100 kilometer. De daarmee gepaard gaande contractwijziging bracht ook een kostenstijging met zich mee. Die zou bewust veel te hoog geschat zijn. Er zouden kosten in rekening zijn gebracht die helemaal niet bestonden. De deelnemers in Toll Collect zijn truckfabrikant Daimler, Deutsche Telekom en de Franse wegbeheerder Cofiroute.

De invallen komen op een heel ongunstig moment. Volgend jaar worden in Duitsland ook veel provinciale tolplichtig voor trucks. eerder werd het GVW van tolplichtige trucks al verlaagd van twaalf naar 7,5 ton.

Volgend jaar moeten partijen met de Duitse overheid om tafel om en nieuw samenwerkingscontract uit te onderhandelen. De timing van de invallen is voor Toll Collect dus heel ongelukkig. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-02-2017
tolbord-2.jpg

Duitsland: tol op alle Bundesstrassen

In Duitsland mag vanaf medio 2018 ook tol voor vrachtwagens worden geheven op het onderliggende wegennet en dan met…
Nieuws
15-02-2017
mautschild_aufbauLR.jpg

'Vervoerders betalen 200 miljoen extra aan tol'

Nederlandse transporteurs waren in onze buurlanden vorig jaar ruim 200 miljoen euro extra kwijt aan tol-…
Nieuws
13-05-2016
maut.jpg

Maut op alle Bundesstrassen

Vanaf 2018 wordt op alle Bundesstrassen in Duitsland maut geheven. Dat zal dan ook gebeuren op de bekende B213 van Zwartemeer…