Is dit de mooiste Volvo FH5 van Nederland?

Nieuws
18-11-2022 | Door Tim de Jong

Afgelopen week kwam deze spectaculair ogende nieuwe Volvo FH500 6x2 de weg op. De trotse eigenaar is Robin de Groot uit Gouderak, die samen met enkele specialisten tot dit opvallende ontwerp kwam.

Een traditionele voorloper waar Robin een bijzonder uiterlijk bij bedacht. “Ik had een visie en die heb ik uitgewerkt met onder andere Van Kessel Truckstyling. Daarbij moet je je voorstellen dat van het een het ander komt en op die manier ontstaat dan iets heel moois. Ik word in elk geval elke ochtend wakker met een glimlach op mijn gezicht en met glinsters in mijn ogen, zo blij ben ik met deze nieuwe Volvo!”

Te zien zijn een bullbar, staande uitlaatpijpen, een verlengde zonneklep, en diverse verlichting.  Achter da cabine is de ruimte optimaal benut door kasten aan te brengen, wat de toch al niet kinderachtige Volvo een nog massiever voorkomen geeft. Robin bestelde de Volvo bij de truckdealer in Alphen aan den Rijn. “Daar ken ik de verkoper al langer van. We hebben een klik, en dat heeft hier ook weer tot een mooi resultaat geleid.” Robin liet zijn nieuwe FH spuiten bij Voortman uit Ter Aar. “Die kleurstelling is echt de basis van alles gebleken.”

Afwisselend werk

Robin is zeker van plan om flink kilometers te maken. “Dat gebeurt met diverse trailers. De ene keer een mesttrailer, dan weer een dieplader en dan weer een kippertrailer. Af en toe werk ik voor klanten met een tautliner of een koeltrailer. Voor mijn grootste klant”, zegt Robin, “Ben ik een soort van vliegende kiep. Ik werk met twee collega’s, die voornamelijk rijden met hun truck, maar ik doe er ook nog enig loonwerk bij. Tot nu werkt dat heel leuk.”

Maar Robin denkt dat zijn loonwerkbedrijf nog wel wat kan groeien. “Ideaal zou zijn vijf trucks met vijf goeie gasten. Die vijf trucks dat gaat zeker wel een keer lukken, maar vijf goeie gasten, fijne collega’s vinden, dat is nog even een uitdaging.