172 Tm Erkin kraan op Arocs chassis voor De Gier

Geplaatst door

De Gier uit Rotterdam heeft een nieuwe Mercedes-Benz Arocs vier asser met een indrukwekkende Erkin autlaadkraan aan de vloot toegevoegd. De kraan is goed voor maar liefst 172 ton/meter en deze kan zelfs volledig elektrisch draaien.

De Gier Kraanverhuur in Rotterdam houdt zich met name bezig met serviceverlening aan de railbouw voor trein- en tramlijnen. Daarvoor werkt het bedrijf voor aannemers in de railbouw, en dat vindt vaak plaats in de grote steden. Daarnaast werkt het bedrijf voor de scheepsbouw sector en is het actief op het gebied van machine verhuizingen en in de installatie techniek.

De nieuwste aanwinst werd door CCH in Halsteren opgebouwd en voorzien van de kraan. Het chassis werd daarvoor eerst aangepast door Veldhuizen Wagenbouw. Zo werden de voorassen 200 cm uit elkaar te geplaatst waardoor er ruimte ontstond voor de steunpoten. De beide voorassen werden door Veldhuizen Wagenbouw gekeurd op 10 ton. Verder is de sturende naloopas op 180 cm gemonteerd waardoor ook daar laadvermogen kon worden gewonnen. Het resultaat is een compacte vier- asser met een maximaal GVW van 41,5 ton, binnen de tien meter lengte. Lees het hele verhaal hier!