45 Iveco S-Way LNG trucks voor C. van Heezik Transport

Geplaatst door

C. van Heezik Transport vervangt bijna de complete vloot trucks door Iveco S-Way trucks. In totaal worden er maar liefst 35 nieuwe Iveco S-Way trucks op LNG geleverd en nog tien LNG Stralis trucks, dus van het vorige model. Met deze investering bestaat 80% van de Van Heezik vloot uit LNG trucks.

De nieuwe Iveco S-WAY en Stralis trucks zijn voorzien van een krachtige Cursor 13 motor met 460 pk en zijn allemaal Piek gecertificeerd. De trucks zijn uitgerust met twee maal een 540 liter LNG tank, waardoor er een actieradius van ongeveer 1.600 kilometer gehaald kan worden. Daarnaast beschikken de chauffeurs over premium rijcomfort door de Hi-Tronix 12-traps geautomatiseerde versnellingsbak, de aanwezige hydraulische retarder, de lucht geveerde en verwarmde Hi-comfort chauffeursstoel en een lederen stuurwiel. De nieuwe LNG trucks worden onder andere ingezet als trekker voor B-Double LZV combinaties.

Comfort aan boord

Alle nieuwe trucks zijn uitgerust met een onder de cabine geïntegreerde standkachel en standairco, een koelkast met een inhoud van 50 liter en een magnetron, waardoor de chauffeurs aan boord kunnen genieten van optimaal comfort. Bovendien staat de chauffeur door het Hi-Connect infotainmentsysteem met TomTom trucknavigatie en de ingebouwde Connectivity box in rechtstreekse verbinding met zijn fleetmanager. Door de data uit dit systeem hebben de fleetmanagers bij C. van Heezik Transport in realtime zicht op de actuele locatie rij- en rusttijden, de rijstijl van de chauffeur, het brandstofverbruik en de 'gezondheid' van de truck.

Berend van Heezik licht de keuze voor Iveco graag toe: “Ons bedrijf heeft met diverse LNG-demo’s gereden van verschillende vrachtwagenfabrikanten met als doel om de trucks met elkaar te vergelijken. De Iveco S-WAY kwam met glans als beste uit de tests. Zo blonk hij onder andere uit qua brandstofverbruik en had hij de hoogst haalbare actieradius.” Mede door de aflopende contracten van alle Iveco trekkers en de prima relatie met Iveco Schouten heeft C. van Heezik besloten om een grote bestelling te plaatsen. Voorheen reed het bedrijf met de LNG-trucks voornamelijk ritten in de Benelux, maar nu gaan ook de internationale ritten uitgevoerd worden op vloeibaar aardgas. De keuze voor tien Stralis LNG-trekkers was voor C. van Heezik logisch, omdat het al in 2019 de nieuwe LNG-trucks wilde gaan inzetten. Inmiddels rijden ze met negen IVECO S-WAY’s en het complete gamma aan Stralis trucks reeds met succes op haar duurzame weg naar innovatie.